Fender Trapper Bass Distortion

Distortionpedaal voor de bas

Merknieuws 29-08-2020 20:47

Wil je weleens een ander pedaal dan een Big Muff of een Darkglass? Fender speelt nu in op de pedalenmarkt.

Het is best gek dat het meest verkochte gitaren- en bas merk ter wereld op het gebied van pedalen ons nog niet zo heel veel heeft kunnen bieden. We kopen massaal hun Stratocasters en Jazz bassen en ook hun versterkers hebben geschiedenis geschreven. Qua pedalen is het altijd stil geweest maar daar komt verandering en ook voor de bas is er wat.

Fender bracht vorig jaar al de Downtown Express, een multifunctioneel pedaal voor de bas met een driebands-eq, compressor en een overdrive in een pedaal. De Trapper Bass Distortion is een aangepaste versie van de Trapper en heeft twee distortion kanalen die je zowel individueel als tegelijkertijd kunt gebruiken.

Beide kanalen hebben een gain, toon en levelknoppen maar elk kanaal heeft een ander geluid. Kanaal 1 heeft een een crossover-blend waardoor het laag in de distorion niet verdwijnt terwijl kanaal twee een solo-functie heeft met meer crunch. Daarnaast is er nog een frequentie knop en een sub-level knop waardoor je je sound nog meer kunt tweaken.

Het pedaal is volledig analoog en voorzien van LED-lampjes in een aluminium behuizing. De Trapper Distortion wordt verwacht in november en zal ongeveer $169 kosten.

Website Fender

zoeken
zoeken