Dean Edge Select Bass

Oud model in een nieuw jasje.

Merknieuws 26-08-2020 09:46

Het wordt voor merken steeds interessanter om een oud model een udpate te geven zoals we eerder zagen bij Sandberg. Nu gaat Dean ook aan de slag.

Dean Guitars heeft een hernieuwde versie uitgebracht van hun Edge bas uit de Select serie. De Edge Select Burled Poplar Satin Natural is gemaakt van een mahonie-houten body, met een top van populier en een middenstuk van walnoothout. De hals is gemaakt van zowel esdoorn als mahonie en zit vast in de body met vier schroeven die asymmetrisch bij elkaar liggen. De bas heeft een dubbele cutaway voor etrxa speelcomfort en je kunt makkelijker bij de twee octaven die de bas heeft over een pau ferro toets.

'Qua electronica kun je met de bas veel kanten op voor verschillende stijlen. DMT (Dean Magnetic Technologies) nek- en brug elementen zullen zelfs de meest veeleisende gearfreaks genoegdoening geven met voldoende laag dat zelfs door de meest logge mix heen snijdt' aldus het bedrijf. 'Er zijn twee volumeknoppen voor beide elementen en drie voor de drie-bands eq voor bas, mid en hoog. Spelers kunnen elke bedenklijk genre uit deze bas halen'

De bassen zijn beschikbaar als vier, vijf en zessnaar met een startprijs van $729.

Website Dean Guitars

zoeken
zoeken