Music Man John Myung Bongo 6

Dream Theater bassist krijgt eigen bas.

Merknieuws 17-08-2020 22:12

Jarenlang zagen wij John Myung op zijn bijzondere zessnarige Music Man bas maar van een samenwerking kwam het niet. Tot nu.

Baspartijen van Dream Theater zijn niet de makkelijkste en als je John Myung al op hoge snelheid ziet spelen wil je opgeven. Enkele jaren geleden interviewden wij hem voor het blad en vroegen we naar zijn bas waar hij al jaren op speelt. Toen was er nog geen sprake van een 'signature' model maar vanaf heden kunnen wij melden dat deze er dan eindelijk is.

De Joh Myung Bongo 6 is van zichzelf al een bijzondere bas om te zien. Gebaseerd op de Bongo serie in een pikzarte uitvoering en ook nog zessnarig, dat zie je niet veel. De bas is een ultramoderne bas in een gestroomlijnde uitvoeringm geheel naar de wens van John. Hij en Music Man hebben gewerkt aan een instrument wat niet alleen comfortabel is maar ook goed bespeelbaar. De bas heeft opvallend genoeg slechts twee knoppen met een voorgeprogrammeerde equalizer, een baswood body met een esdoorn hals, een vijfsnarige topkam met genoeg ruimte tussen de snaren en een toets die zowel uit pallisander als uit esdoorn bestaat.

De bas is voorzien van dikke Dual Humbucking elementen met neodynium magneten, er zit een volumeknop op en een vijfweg-schakelaar waar je kunt kiezen uit de voorgeprogrammeerde eq. Verder gaan er nog twee 9-volt batterijen in en wordt de bas helaas niet linkshandig geleverd. Wij zijn in ieder geval blij verrast en nieuwsgierig naar de bas!

Wil je er een hebben? Deze bas is alleen voor de Amerikaanse markt bestemd, dus je zult hem niet in de winkels in de Benelux tegenkomen. 

Website Music Man

zoeken
zoeken