Serek The Grand

Nieuwe bas van het Amerikaanse Serek.

Merknieuws 02-08-2020 21:10

Op zoek naar een shortscale die geen Mustang of Hofner is? Kijk eens naar de nieuwe Serek.

De shortscale oorlog is in volle gang (maar wij bassisten kunnen met zijn allen door 1 deur, op gepaste afstand) en Serek heeft nu ook een prachtige shortscale naar buiten gebracht. Je zult een Serek misschien niet zo snel in je lokale muziekwinkel tegenkomen maar bassist Tim Lefebvre (David Bowie, Knower) is een groot fan, net als natuurlijk Jop van Summeren van De Staat, die eerder al alles over zijn Serek-bassen vertelde in De Bassist. Behalve de opvallende vormgeving van de body heeft deze bas zijn eigen ingebouwde electronica genaamd de Serek "Skuzz Serkit" wat in feite een passief fuzz circuit is.

Bouwer Jarek Serek heeft de bas gemaakt van populier voor de body, een gevlamde (en geschroefde) hals met een Caribisch pallisander toets. De bas heeft een TV Jones Thunder'Blade element, Hipshot hardware en een nitrocellulose afwerking.

De bassen zullen niet het hele jaar worden gemaakt, ze maken er een paar per halfjaar en wie het eerste komt, het eerste maalt. Aan de bassen kan niets worden verandert en je kunt ze ook niet pre-orderen, maar je krijgt er een prachtig instrument voor terug die je het gevoel geeft een handgebouwde bas te bezitten voor een schappelijke prijs, $1850.

Website Serek Bassen

zoeken
zoeken