Alusonic QuadraFlex 4

Interessant experiment uit Italie

Merknieuws 09-04-2020 10:13

Hou je meer van traditionele bassen of mag er meer iets gewaagd op de markt komen? Misschien heeft Alusonic dan wel de bas voor jou.

Vaak wordt de grote merken verweten dat ze altijd dezelfde bas uitbrengen. Elk jaar komt er wel weer een nieuwe Jazz of Precision uit die er op het eerste gezicht niet veel anders uitzien dan de voorganger.

Het Italiaanse Alusonic pakt het anders aan met een heel interessant resultaat. De Alusonic QuadraFlex valt meteen al op door zijn paarse kleur maar het zijn vooral de materialen en de pick-up die opvallen. De pick-up heeft namelijk vijf verschillende standen: Single Bridge Side, Split-Coil Reverse, Single Neck Side en Humbucker.

De bas zelf heeft een chambered body waardoor hij een stuk lichter is dan de meeste bassen en heeft een toplaag die of van aluminium of van koolstofvezel gemaakt is wat het instrument heel licht maakt. De hals is gemaakt van esdoorn met een grafieten trekstang, de toets is van Graphitex wat een composiet is van (je raadt het al) grafiet. De hardware wordt grotendeels door Alusonic zelf gemaakt (lichtgewicht aluminium) en je kunt kiezen uit Schaller of Hipshot stemmechannieken. Al met al weegt de bas slechts 3,6 kilogram, de prijs ligt rond de $3400.

Website Alusonic




zoeken
zoeken