Fodera 37th Anniversary Monarch Deluxe Model

Boetiekmerk is jarig.

Merknieuws 08-04-2020 21:19

Voor mensen met OCD is dit geen leuk bericht, kon Fodera niet wachten tot ze 40 zouden worden? Nouja je wordt maar 1 keer 37 dus je kan het ook wel vieren. Met een nieuwe bas!

Voor de fijnproevers.

Zodra je een Fodera bas ziet denk je meestal twee dingen: 'wat een boel knoppen' en 'wat een prijsverschil met mijn Squier'.
Nee als je het hebt over Fodera is het niet een bas die je koopt voor erbij maar is het een echte levensinvestering. Desondanks wordt het merk bespeelt door laten wij zeggen best wel de beste bassisten die er rond lopen: Victor Wooten, Anthony Jackson, Richard Bona, Felix Pastorius, Christian McBride, Anthony Wellington en nog veel meer.

Om dit te vieren hebben ze een aantal prachtige houtsoorten gekozen voor deze Monarch Deluxe Model, namelijk olijfhout, moerasessen, mahonie en Pau Ferro (voor de toets) wat zorgt voor, het moet gezegd, een prachtige bas. Olijfhout wordt voor zover wij weten weinig tot niet gebruikt voor bassen maar het is Fodera gelukt om er iets interessants van te maken. 

Er zijn verschillende elementen om uit te kiezen die goed gepaard gaan met de Fodera/Pope Custom driebands voorversterker. Ze worden uitgebracht als vier - en vijfsnaar en om ons arme bassisten tegemoet te komen zijn ze een stuk goedkoper dan normaal. Al vanaf $7750 heb je een echte handgebouwde Fodera in huis!

Website Fodera

zoeken
zoeken