Eastwood Peter Hook bas

Eastwood maakt Shergold replica.

Merknieuws 02-03-2020 21:37

In december kondigde Eastwood aan dat zij replica's gingen maken van Peter Hook's Sherman Gold basgitaren. Het project begon in 2017 en zo te zien zijn de bassen eindelijk af.

Hooky Bass 6 Pro

'Waarom heeft jouw gitaar maar vier snaren?' is een veel gehoorde bassistengrap. Maar die gaat niet op voor Peter Hook die inderdaad op zes snaren speelt. Peter speelt al decennia op Sherman Gold bassen, deze ietwat gek uitziende instrumenten waren bepalend voor de sound van New Order en hier werden dan ook de grote hit 'Blue Monday' mee opgenomen.

Eastwood heeft een paar van zijn Shergold bassen onder de loep genomen en alle details van de instrumenten goed genoteerd om een, het moet gezegd, prachtige replica van het origineel te maken. Volgens Eastwood heeft Peter Hook al een replica mee op tour genomen en wij zijn erg benieuwd of hij met Peter Hook & The Light op een Eastwood zal spelen.

De bas heeft een korte mensuur van 30 inch en de afstand tussen de snaren zal iets groter zijn dan bij de Bass VII voor iets meer comfort. Verder krijg je een Alder body, esdoorn hals, tweespoels humbucker en een boost control knop. De bas verschijnt in een rode, zwarte of witte kleur en zal rond de $1299 kosten.

Website Eastwood

zoeken
zoeken