NAMM 2020 beursnieuws - Ibanez

Ibanez durft!

Merknieuws 06-01-2020 10:16

Traditiegetrouw komt Ibanez begin januari met al het nieuws voor een jaar en in 2020 is dat niet anders. Naast veel vernieuwde bassen en andere kleuren valt vooral de EHB-serie op.

Ibanez komt naar de NAMM met een nieuwe signature voor Gary Willis, een vernieuwde SR-serie, aanvulligen op de vertrouwde BTB-serie en licht gewijzigde versies van onder meer de Talman, de SRMD - de door ons geteste medium scale - en de Affirma. We hebben het dan vooral over nieuwe kleuren, andere houtsoorten en gewijzigde elektronica.



Wat echt helemaal nieuw is, is de EHB-serie. De EHB's hebben een bijzonder gewaagde vormgeving, ze zijn koploos en in sommige gevallen 'multi scale', oftewel voorzien van fanned frets: waaierfrets dus. De duurdere versies zijn voorzien van Nordstrand-elementen, terwijl de meeste versies Bartolini's hebben. Er is veel aandacht besteed aan ergonomie. De EHB's - met geschroefde hals - zijn licht, de body's lopen zeer smal naar boven af en zijn zittend én staand perfect te bespelen. Mede door de plaatsing van het logo op de body dachten we even aan de Kubicki Ex Factor van weleer.



De bas is er in vele versies en met diverse houtsoorten. Check de website voor alle modellen.

Ibanez-website



 

zoeken
zoeken