Masterclasses bas op gitaar- en basbeurs Bridge Guitar Convention, zaterdag 1 juni in Eindhoven

Met Peter Peskens en Barend Courbois

Events 31-05-2024 08:05

Muziekgebouw Eindhoven staat op zaterdag 1 juni in het teken van een grote gitaar- en basbeurs met tal van masterclasses gitaar en bas. Het tijdschema van de Bridge Guitar Convention is rond. Check het hier!

De Bridge Guitar Convention op 1 juni is een van de onderdelen van het Bridge Guitar Festival (29 mei t/m 2 juni) en presenteert op één dag een grote gitaar- en basbeurs met daarnaast in drie zalen van Muziekgebouw Eindhoven clinics, workshops en masterclasses. En dat alles voor één ticket van slechts € 12,50.

Met masterclasses bas van Barend Courbois en Peter Peskens en masterclasses gitaar van onder anderen Matteo Mancuso, Jon Gomm, JB Meijers en Jesse van Ruller.

Tickets Bridge Guitar Convention € 12,50 | Studenten € 7,50 (gitaarbeurs + masterclasses + workshops).

Heb je een kaartje voor één van de ticket shows tijdens de 5 festivaldagen: laat deze zien bij de ingang van de beurs en je krijgt GRATIS toegang. 
bridgefestival.com

Blokkenschema (download pdf).


11.30-17.00 GITAAR- EN BASBEURS
Vorig jaar was de gitaarbeurs tijdens Bridge een groot succes. Dit jaar zijn we als De Bassist voor het eerst bij de beurs betrokken, dus nemen de standhouders ook hun bassen basgear mee! Verdeeld over drie verdiepingen van Muziekgebouw Eindhoven zijn meer dan 70 merken vertegenwoordigd die hun nieuwste en mooiste gear meenemen en uitstallen. Dit is dé plek om alle trends en ontwikkelingen op te pikken. Neem vooral ook je gitarist mee! 

12.45-13.30 Peter Peskens Masterclass bas: Kleine Zaal
Peter Peskens staat onder bassisten bekend als een van de allerbesten van ons land. Dat het ook nog eens een ongelooflijk leuke gast is om me te werken, maakt hem tot een veelgevraagd bassist. Hij maakt sinds 2012 onderdeel uit van de Amsterdamse powerformatie Jungle By Night, waarvan onlangs die prachtige EP Tone Melisse verscheen en speelde met Weval, Jett Rebel en The Mysterons. Ook is hij te horen op de nieuwe punkjazz plaat van Benjamin Herman's Bughouse. Zijn stijl wordt omschreven als uniek en opvallend, maar nooit in de weg van de rest van de band. Natuurlijk is Peter een oude bekende van De Bassist. Hij was ooit onderwerp in onze talentenrubriek Opgebast (tegenwoordig: De Bassist Talent) en vorig jaar maakte hij nog deel uit van het panel dat oude bassen beoordeelde.

Wil je meer weten over Peter? Check de podcast die Hidde Roorda met hem maakte voor onze partner podcast Basgasten:

 

14.15-15.00 Barend Courbois Masterclass bas: Zaal M  
Barend 'The Bear' Courbois, de hardst werkende bassist van Nederland, 'The low end of the Lowlands' is een van de meest ervaren bassisten van Nederland. Barend is vooral bekend geworden in de wereld van metal en heavy rock, speelt in The Michael Schenker Group en werd vermaard om zijn spel bij Whistler-Courbois-Whistler, Vengeance, The Metals Studs, Blind Guardian en Timo Somers. Deze maanden is hij vooral met The Metal Studs op pad, waarmee hij songs speelt van legendes als Van Halen, Foreigner, Rainbow, Ozzy, Whitesnake, Foghat, Led Zeppelin, Black Sabbath en Journey: bands met harde én melodieuze bassisten.

We kunnen veel meer over Barend vertellen, maar we laten hem liever zelf aan het woord in onze partner podcast Basgasten:

ALLE MERKEN OP DE GITAAR- EN BASBEURS
Aristides / Bacci / Beetronics / Blackstar / Cordoba / Cort / Crafter / Crazy Tube Circuits / Curt Mangan Strings / Darkglass / Dejawu / Digitech / Dingwall /DMI /Dogal / DSM & Humboldt / Duesenberg /Eko / ESP / Fender Audio / Ferrini Straps / FGN / Fortin / G7th / Guild / GuitarKing  Fuzz / Hagstrom / Harmony / Henriks Pickguards / Hercules / Heritage / Ibanez / IK Multimedia  / J. Rockett / Janssen Gitaarbouw / Jet / Kala / Kauffmann / KJ Band / Korg / Lâg / Laney / Legator / LTD / Martin / Monster Cable / Neural DSP / Ortega / Peavey / Pedaltrain / Printonic / Radial / Rapier / Revv / RH Guitars / Sandberg / Scharpach / Schecter / Schwung  / Souldier / Spector / Stagg / Stefy Line Stradlin / Strymon  / Suhr / Temple / Tokai / Tyrone  / Ultimusician / Universal Audio / Unquendor / Van Laeck Amps / Vintage / Vox  / Walden / Walrus Audio / Warm Audio

 

VOLLEDIG TIJDSCHEMA VAN DE MASTERCLASSES

11.00-11.45 JB Meijers -  Zaal M: Opening + Masterclass gitaar

11.45- 12.30 Jordy Sanger Masterclass gitaar: Kleine Zaal                                    

11.45-13.00 Jeanne Rouwendaal – Leif de Leeuw workshop ‘Modern Songwriting’: Grote Zaal

12.00-12.45  Merel Bechtold Masterclass gitaar: Zaal M                                         

12.45-13.30 Peter Peskens Masterclass bas: Kleine Zaal                                      

13.00-13.45 Jon Gomm Masterclass gitaar: Zaal M                                   

13.45-14.30 Sönke Meinen Masterclass gitaar: Kleine Zaal                                  

13.45-14.00 Uitreiking Gitarist Poll Awards Uitreiking: Zaal M                                             

13.30-14.45 Reinier Scheffer (Blof) Workshop Rock/Metal Guitar Orchestra: Grote Zaal

14.15-15.00 Barend Courbois Masterclass bas: Zaal M                                          

15.00-16.00  Matteo Mancuso Masterclass gitaar: Kleine Zaal                                           

16.00-16.45  Panel, met moderator Jack Pisters: Zaal M                                         

16.00-17.15  Django Trienes Workshop Shoegaze Soundscapes: Grote Zaal                              

17.00-17.45  Jesse van Ruller Masterclass gitaar: Zaal M                       

Zaterdag 1 juni, Muziekgebouw Eindhoven
Tickets Bridge Guitar Convention € 12,50* | Studenten € 7,50 (gitaarbeurs + masterclasses + workshops)
Heb je een kaartje voor één van de ticket shows tijdens de 5 festivaldagen: laat deze zien bij de ingang van de beurs en je krijgt GRATIS toegang. 
bridgefestival.com

* Ticketprijs is inclusief servicekosten en betalingskosten.

Als je al een ticket voor een van de ‘ticketed concerts’ tijdens het festival hebt, dan bezoek je met dat kaartje gratis de Bridge Guitar Convention!

De Bridge Guitar Convention wordt tot stand gebracht door het Bridge Guitar Festival in samenwerking met Gitarist, De Bassist en Guitar Matrix.

zoeken
zoeken