Bridge Guitar Convention zaterdag 1 juni - gitaar- en basbeurs en masterclasses Barend Courbois en Peter Peskens

In Muziekgebouw Eindhoven in het kader van het Bridge Guitar Festival 29 mei tot en met 2 juni

Events 23-05-2024 16:05

De eerste editie van het Bridge Guitar Festival in Eindhoven was een eclatant succes. Dit jaar doet Bridge er nog een schepje bovenop. Bas wordt er ook bij betrokken! En zeker op de Bridge Guitar Convention, die onze collega’s van Gitarist organiseren en waar wij dit jaar ons steentje aan bijdragen. We presenteren twee masterclasses bas, met Barend Courbois en Peter Peskens, en op de gitaar- en basbeurs kun je tussen de 70+ merken heel wat bassen, amps en effecten tegenkomen!

Het Bridge Guitar Festival duurt maar liefst vijf dagen van 29 mei t/m 2 juni: grote headlineshows in iconische venues, huiskamerconcerten, workshops, een omvangrijke gitaar- en basbeurs, educatie-projecten voor kinderen en jamsessies - en dat alles in álle genres op één festival.

De Bridge Guitar Convention is onderdeel van dit festival en vindt plaats op zaterdag 1 juni in het prestigieuze Muziekgebouw Eindhoven. Het is gitaar- en basbeurs en workshopdag in één. Op elke vierkante meter van Muziekgebouw Eindhoven vind je gitaren, bassen, versterkers en effecten bij de stands van tientallen merken. Als je verdiept bent in het uitproberen van al die gear, moet je uitkijken de workshop van je favoriete gitarist of bassist niet te missen.


De basmerken aanwezig op de gitaar- en basbeurs
Deze basmerken hebben hun deelname aan de beurs bevestigd: Bacci, Blackstar, Cort, Darkglass, Digitech, Dingwall, DSM & Humboldt, Duesenberg , Eko, Ferrini Straps, FGN, Guild, Hagstrom, Hercules, Ibanez, IK Multimedia, Kala, Korg, Lâg, Laney, Neural DSP, Peavey, Pedaltrain, Radial, Schecter, Souldier, Spector, Suhr, Vintage, Vox, Walrus Audio.

Meer specifiek liet Vox alvast weten twee nieuwe amPlugs mee te nemen: de Vox amPlug3 Bass en de Vox amPlug3 Modern Bass. Van Kala is er de U-Bass Solid Body en van IK Multimedia de Tonex Bass presets. Veel meer nieuws komt eraan, natuurlijk, op weg naar 1 juni. 

Barend Courbois masterclass 
'The low end of the lowlands' is een van de meest ervaren baissten van Nederland, speelt in The Michael Schenker Group en werd vermaard om zijn spel bij Whistler-Courbois-Whistler, Vengeance, The Metals Studs, Blind Guardian en Timo Somers.


Peter Peskens masterclass
Peter Peskens maakt sinds 2012 onderdeel uit van de Amsterdamse powerformatie Jungle By Night, waarvan onlangs die prachtige EP Tone Melisse verscheen en speelde met Weval, Jett Rebel en The Mysterons. Ook is hij te horen op de nieuwe punkjazz plaat van Benjamin Herman's Bughouse. Zijn stijl wordt omschreven als uniek en opvallend, maar nooit in de weg van de rest van de band.

Check de volledige lineup van de Bridge Guitar Convention, dus ook alle masterclasses van gitaristen op de site van onze collega's van Gitarist

BRIDGE GUITAR CONVENTION
Zaterdag 1 juni, Muziekgebouw Eindhoven
Tickets (voor de hele dag, beurs + workshops) € 12,50, studenten € 7,50
bridgefestival.com

De concerten 
Het Bridge Guitar festival biedt een onvoorstelbare hoeveelheid concerten binnen vijf dagen. Tijdens Bridge Around Town kun je door heel Eindhoven heen gratis concerten bezoeken. Ook zijn er een aantal zogenaamde 'ticketed' concerten, zaols die van Robert Cray, Floor Jansen, Dinosaur Jr, JB Meijers, Bombino en Vieux Farka Touré. Combineer een bezoek aan de Bridge Guitar Convention met een of meer van die concerten. Als je een ticket voor een van de concerten hebt, krijg je met dat ticket ook toegang tot de Convention!

Bassisten die je zal tegenkomen op Bridge Around Town: Judith Renkema is bassist/bandleider van Chica Chica (foto hierboven), Jeroen Vierdag komt met de Ploctones, Jaap van den Berg kan je bij Black Bottle Riot gaan zien, Alex Oele bij Zuco 103, Lieven Van Pée bij John Ghost en Tom Radsma bij Cloud Cafe.

BRIDGE GUITAR FESTIVAL
Woensdag 29 mei t/m zondag 2 juni, diverse locaties in Eindhoven
Tickets via bridgefestival.com

 

zoeken
zoeken