Dale Davis komt voor een workshop naar Amsterdam Guitar Heaven, zaterdag 25-11

Toegevoegd aan het programma: de bassist en bandleider van Amy Winehouse

Events 18-11-2023 10:44

Dale Davis, de bassist en bandleider van Amy Winehouse, komt naar Amsterdam Guitar Heaven. Komende zaterdag, 25 november, geeft hij een clinic in Q-Factory. In dit artikel kun je ons interview met Dale nog eens teruglezen.

Hij speelt en speelde met Paul Young, Emeli Sandé en ooit zelfs met Tina Turner. Grote bekendheid kreeg hij natuurlijk omdat hij jarenlang bandleider en bassist was van Amy Winehouse, misschien wel de grootste ster van deze eeuw. Dale was altijd herkenbaar. Met de oren vanwege de prachtige, soulvolle en warme lijnen en voor het oog door de Höfner vioolbas: een typische keuze. Later stapte hij over op een Höfner Club en tegenwoordig is een Precision zijn vaste keuze. (De tekst gaat verder onder de foto)Enkele jaren terug spraken we Dale over zijn loopbaan en natuurlijk over alle ups- en downs met Amy. Download het interview uit De Bassist hier.

Tegenwoordig houdt Dale met een aantal ex-Amy-bandleden haar nalatenschap in leven door te spelen met The Amy Winehouse Band. We zijn zeer vereerd dat hij naar Amsterdam Guitar Heaven komt voor een workshop. Dale speelt en vertelt tussen 15:00u en 15:45u. 

Dale over de Amy Winehouse Band: '‘Toen ik gevraagd werd, was ik aanvankelijk niet zo enthousiast, maar al snel bleek het een mooi eerbetoon te zijn. We spelen met ex-leden van Amy’s band, dus we hebben alles samen doorgemaakt. De organisatoren hebben het mooi opgezet. Het is fijn om te doen, het is fijn om herinneringen op te halen en de songs te spelen, maar ik wil niet alleen dit doen. Ik wil niet in de nalatenschap van Amy blijven hangen en dat bedoel ik met alle respect
naar haar."

Luister naar de fraaie baspartij van Dale in Valerie bij een sessie met Amy Winehouse voor de BBC: 


Natuurlijk is Dale niet de enige clinician op Amsterdam Guitar Heaven. Sessie-ace Michel van Schie is aanwezig, net als Rob van der Loo van Epica, Pieteke Dik van Froukje, Latin-bassist Adinda Meertins, Lana Kooper van Loupe en last but zeker not least: Julia Hofer, bekend van de Thomann-video's. 

Wil je meer info? Check deze link voor alle info.

Amsterdam Guitar Heaven
zaterdag 25 november, 12.00-19.00u
Q-Factory, Atlantisplein 1, Amsterdam 
5 minuten lopen vanaf station Amsterdam Muiderpoort
Eronder parkeren: parkeergarage Oostpoort

TICKETS - voor de hele dag slechts € 12,50!
Tickets kun je bestellen bij Ticketmaster
Gearshow Gitaar& Bas + Workshopfestival + Slotconcert € 12,50*
Studenten € 7,50
* Ticketprijs is inclusief servicekosten en betalingskosten. 

Amsterdam Guitar Heaven is een project van De Bassist, Gitarist, Musicmaker, Guitar Matrix en Gitaarschool Nederland.

 

zoeken
zoeken