Amsterdam Guitar Heaven 2022 op za 26 november met Gearshow Gitaar & Bas, Workshopfestival en Slotconcert, 12.00-19.00u

Met meer dan genoeg bassen, bassisten en basversterkers

Events 21-11-2022 07:11

Op zaterdag 26 november vindt de zesde editie van Amsterdam Guitar Heaven plaats in Q-Factory in Amsterdam. Natuurlijk met een flinke dosis bas op de uitgebreide Gearshow Gitaar & Bas en workshops van een mooie selectie bassisten.

Vorig jaar was Amsterdam Guitar Heaven een groot succes. De combinatie van de Gearshow Gitaar & Bas en een workshopfestival in zes zalen van Q-Factory was een gouden greep. Dat gaan we dit jaar weer doen: de nieuwste gear om je aan te verlekkeren en uit te proberen bij de stands in de Grote Zaal en Foyer en workshops in diverse zalen van het gebouw, waaronder de Atlantis Studio en het Abbey Road Institute. En afsluitend een slotconcert.

De gearshow begint om 12:00u, de clinics om 13:00 en om 18:00 sluit de gearshow.

Amsterdam Guitar Heaven
zaterdag 26 november, 12.00-19.00u
Q-Factory, Atlantisplein 1, Amsterdam 
5 minuten lopen vanaf station Amsterdam Muiderpoort
Vanuit parkeergarage Oostpoort is het één minuut lopen.

TICKETS
Tickets kun je bestellen bij Ticketmaster
Gearshow + Workshopfestival + Slotconcert € 12,50*
Studenten € 7,50

Er zijn nog kaarten aan de zaal.

Download hier het blokkenschema

 
Amsterdam Guitar Heaven is een project van: 

Gearshow Gitaar & Bas
Op de Gearshow Gitaar & Bas kunnen de bezoekers de nieuwste gitaren, bassen, amps, pedalen, software en accessoires zien en uitproberen. We verwachten een 20-tal exposanten, van de grootste merken tot boetiekmerken en bouwers. De basgerelateerde merken die al hebben toegezegd aanwezig te zijn in alfabetische volgorde:

AmpliTube pedalen, Aristides gitaren en bassen, Beetronics Effects pedalen, Blackstar versterkers en pedalen, Carl Martin pedalen, Cort bassen Crazy Tube Circuits pedalen, Digitech effecten, Dophix pedalen, Dunlop accessoires, Ernie Ball snaren, FGN bassen, GR Bass basversterkers, Guild bassen, Hagstrom bassen, Hercules statieven, Ibanez bassen en effecten, Rockett Audio Designs pedalen, Korg effecten en tuners, Laney versterkers en pedalen, Levy’s Leather gitaarbanden, Livezoner in-ear monitors, Mr. Drubbel bassen, MXR pedalen, Pedaltrain pedalboards, Schecter bassen, Sire Marcus Miller bassen, Source Audio effecten, Spector basgitaren, Stagg accessoires, Stefy Line straps en gigbags, pedalboards, Sterling by Music Man bassen, Strymon pedalen, Ultimusician accessoires, Vox effecten, gitaren, Walrus Audio effecten, Warm Audio pedalen, Way Huge pedalen, Wild Dog pedalen.Workshopfestival
Het thema is dit jaar Pedals & Sounds en dit jaar geven in ieder geval Xander Vrienten, Bas Nuiver, Madelief van Vlijmen, Tom Radsma, Ivo Schot, Jaimie van Hek, Tobias Kolk en Rogier Kerkhof een clinic. We ze zijn en wat ze doen?
 


Xander Vrienten maakte met zijn vader de documentaire Basmannen, hij zat in The Souldiers en hij speelt/speelde met My Baby, Valerius, Trijntje Oosterhuis en Jett Rebel, Henny Vrienten en hij zat in de DWDD huisband. Hij houdt van grooven, Bach en alles wat er tussen zit.
'Hoe doe je dat met je sounds?' Vroegen we Xander.
'Ga ik je vertellen.' Was zijn antwoord.

Bas Nuiver ken je natuurlijk van zijn workshops over de sessiewereld in De Bassist en de lijst namen voor wij hij speelde, mee opnam of bij inviel is ongelooflijk. Onlangs speelde hij in de huisband van de Heeren van Amstel, met Og3ne, bij Waylon en hij gaat het theater in met onder meer Leon Verdonschot, Kluun, Joost Marsman, Dennis Kolen en Stefanie Struijk. Wat is essentieel op je pedalenbord als pakweg Maan of Diggy Dex je bellen dat je over een uur moet invallen in Ahoy? Bas legt het uit. Verder laat hij horen hoe je synthsounds uit baspedalen haalt.

Sanne Verbogt is verbonden aan de conservatoria van Rotterdam en Haarlem en natuurlijk heeft ze haar workshops in De Bassist. Ze ontwikkelde haar eigen lesmethode en ze houdt zich bezit blessurepreventie bij muzikanten. Ze geeft een clinic op AGH en een dezer dagen maken we het exacte onderwerp van haar workshop bekend.

Tom Radsma is een jonge dude die in korte tijd een autoriteit op pedalengebied is geworden. Bij Lizet Aviva, Nemsis en CloudCafe stuurt of stuurde hij zijn mooie collectie oude bassen door een arsenaal aan pedalen en als het moet gaat hij zijn bassen met strijkstok te lijf. Als je je pedalenbord wilt uitbreiden moet je zeker even bij deze clinic langs.


Rogier Kerkhof is sinds de eerste (!) editie de pedalengoeroe van De Bassist. Hij bouwt, ontwerpt, repareert en modificeert pedalen voor vele grote namen in bas- en gitaarwereld. Rogier zal het onder meer hebben over pedaalvolgordes en er is ruim de tijd om hem alle technische vragen te stellen die je hebt.

Madelief van Vlijmen heeft haar eigen band Madlife en ze speelt met onder meer Dan Tuffy, Jasper Schalks en Beatles by Girls. Ze staat net zo makkelijk te rocken in een kroeg als met contrabas op het Dutch Double Bass Festival en tijdens een set wisselt ze tussen een shortscale Mustang met flats, een vijfsnarige fretloze Music Man, een viersnarige gefrette Music Man en een vijfsnaar met hoge C voor akkoorden. En dan het liefst via wat choruspedalen - ja, ze houdt van de eighties. Hoe klinkt hetzelfde effect anders op een andere bas? Hoe haal je meer sounds uit één effect en moeten er echt drie bassen mee naar een optreden? We zijn benieuwd.


Ivo Schot
ken je wellicht uit De Bassist door zijn band Subterranean Street Society en anders wel van fortheloveofbass. De band heeft zang, drums, een resonatorgitaar en Ivo is gewapend met een oude Höfner archtop-bas en een arsenaal aan pedalen. In zijn eentje is hij elektrische gitaar, blazersectie en de strijkers, met feedback, obverdrive, fuzz en zelfs loops. Hoe hij dat doet? Kom naar AGH!Jaimie van Hek (o.a. Miss Catharsis) speelt bas, ze heeft veel pedalen, maar ook de befaamde Moog Taurus-pedalen (waarop je met de voet bas speelt; denk aan Mike Rutherford van Genesis, Guy Pratt van Pink Floyd, Chris Squire van Yes en Geddy Lee van Rush). Als dat niet genoeg bas is, heeft ze meestal ook nog een bass synth bij zich. Wat gebruikt ze waar en met welke effecten? Het komt allemaal voorbij in haar clinic.  

Tobias Kolk van Wies stond de afgelopen jaren op alle grote podia en festivals en in het trio is hij vaak lead-muzikant met bas en pedalen. In zijn clinic vertelt hij een en ander over zijn rol, arrangementen, zijn pedalen en zijn sounds.

We organiseren deze dag samen met onze collega’s van Gitarist, Musicmaker, Guitar Matrix, Gitaarschool Nederland en EGTA.

Amsterdam Guitar Heaven
zaterdag 26 november, 12.00-19.00u
Q-Factory, Atlantisplein 1, Amsterdam 
5 minuten lopen vanaf station Amsterdam Muiderpoort
Vanuit parkeergarage Oostpoort is het één minuut lopen.

TICKETS
Tickets kun je bestellen bij Ticketmaster
Gearshow + Workshopfestival + Slotconcert € 12,50*
Studenten € 7,50
* Ticketprijs is inclusief servicekosten en betalingskosten.

Zo was het vorig jaar: zoeken
zoeken