De Gearshow Gitaar & Bas op Amsterdam Guitar Heaven - zaterdag 20 november

Veel mooie bassen, versterkers en meer!

Events 17-11-2021 14:11

Amsterdam Guitar Heaven 2021 kan doorgaan, ook met de nieuwe coronamaatregelen, die op 12-11 zijn aangekondigd. Op zaterdag 20 november is het zo ver: Amsterdam Guitar Heaven in Q-Factory Amsterdam: beurs, workshopfestival en avondshow in één, in wat het grootste gitaar- en basevenement in de Benelux gaat worden. Waarom je als bassist langs zou moeten komen? Daarvoor hebben we veel goede redenen. Heel veel goede redenen! #agh21

NIEUWS: ondanks de nieuwe coronamaatregelen komen vrijwel alle standhouders naar de gearshow. We hebben wel een paar afzeggingen moeten noteren: standhouders Voerman/Meyer, Mafico, Chicken Picks, Schwung Guitars, Koch/USA en Bass Academy kunnen om uiteenlopende redenen niet naar de beurs komen.

Allereerst: een ticket is heel redelijk geprijsd
en nu te bestellen via Ticketmaster!

Zaterdag 20 november - Q-Factory Amsterdam 
Gearshow Gitaar & Bas 12.00-18.00u
Workshopfestival 13.00-18.00u
Avondshow 19.00-21.15u
PS de avondshow stond eerst aangekondigd voor 20.30u, maar is wegens de nieuwe coronamaatregelen vervroegd naar 19.00 uur. 

WORKSHOPFESTIVAL
En dat er overdag veel fijne workshops van bassisten zijn, weet je misschien al, maar we noemen ze toch even op. We hebben prachtige namen gestrikt: Manuel Hugas (Candy Dulfer, Liquid Spirits), Jeroen Vierdag (Ramon Valle, Caro Emerald, Tineke Postma), Joost van Eck (The Sunset Society), Peter Peskens (Jungly By Night, Jett Rebel, Weval), Jaimie van Hek en onze eigen workshopmakers Barend Tromp en Bas Nuiver nemen je mee in een Tour door de Tijd, een van de thema's dit jaar. Lees veel meer over de basworkshops elders op DeBassist.nl

AVONDSHOW
En vanaf half negen kun je de avondshow bijwonen met het 12 Combustions trio van Leendert Haaksma, met Manuel Hugas op bas, en de Tour door de Tijd band, met Jaimie van Hek op bas. Lees er meer over, klik hier!  


GEARSHOW GITAAR & BAS
Maar laten we het vandaag eens over de gear hebben. Op de Gearshow Gitaar & Bas in de Grote Zaal en Foyer van Q-Factory kunnen de bezoekers de nieuwste bassen, amps, pedalen, software en accessoires zien en uitproberen. Dit is wat de standhouders daar gaan laten zien. 


Koploos
Op basgebied is er Nordstrand bijvoorbeeld, en gaat Ibanez koploos. Het Canadese Godin komt langs en we verwachten de passieve modellen van Sire. Vox bouwt mooie bassen, Cort en Peavey ook, Schecter en FGN komen al regelmatig voorbij in het magazine – en nu dus ook op de beurs. De Sterling by Music Man-bassen zijn razendpopulair en het Zweedse Hagstrom en het Nederlandse The Bace (een basscello!) maken het instrumentgedeelte af.


AMPS
Maar er is meer. NUX, Peavey, Blackstar, Markbass, ACUS, AER, Aguilar, Vox en Trace Elliot komen met versterkers en je kunt de ultralichte baskasten GR Bass uit Italië bespelen en optillen.


EFFECTEN
Voorts zijn er diverse effectenmerken en een keur aan accessoires, statieven, banden en snaren van D'Addario, Ernie Ball, Dunlop, Levy's, Pedaltrain, Ultimate Support en Hercules.


EN MEER!
Ableton is met een aparte ruimte aanwezig, waar ze workshops speciaal gericht op gitaristen en bassisten verzorgen. 

Alle merken op basgebied, aanwezig op de Gearhow Gitaar & Bas
In alfabetische volgorde: 

Ableton 
Acus 
AER 
Aguilar
Bass Academy
Beatbuddy 
Beetronics Effects
Blackstar 
Boveda 
Bulldog
Cort 
D’Addario 
Dunlop 
Ernie Ball 
FGN
Godin 
GR Bass 
Hagstrom 
Hercules
Ibanez 
J.Rockett Effects
Koch
Korg 
Lakland
Levy’s Leather 
Markbass 
Martin
Music Nomad 
NUX 
Peavey 
Pedaltrain 
Recording King
Schecter 
Sire Marcus Miller 
Source Audio 
Sterling by Music Man 
Sub Bass Amp
The Bace 
Trace Elliott 
Ultimate Support
Ultimusician 
VanderMeij Guitars
VHT 
Vox 
Walrus Audio 

Wil je weten voor de gitarist in je band welke gitaarmerken er zijn, check dan het artikel op de site van onze collega's bij Gitarist.  

Jams en D'Addario Re-string event bij Keymusic
In het pand van Q-Factory zijn twee winkels van Keymusic gevestigd. Natuurlijk zijn die tijdens Amsterdam Guitar Heaven ook open om er een kijkje te nemen, maar bovendien hebben ze in de winkel op de begane grond van Q-Factory een podium waar doorlopend jams plaatsvinden.
In samenwerking met D’Addario organiseert Keymusic bovendien een Re-string Day: laat je gitaar gratis van een nieuw setje snaren voorzien! Informatie op de sites van Gitarist en Keymusic.

Q-Café
Het Q-Café van Q-Factory is de hele dag geopend en zal tussen afloop van het dagprogramma en start van het avondprogramma een speciale Amsterdam Guitar Heaven maaltijd op het menu hebben staan. Reserveren kan door een mail te sturen naar horeca@q-factory-amsterdam.nl of telefonisch via 020-7606 789.

Zaterdag 20 november - Amsterdam Guitar Heaven 
12.00-18.00 uur Gearshow Gitaar & Bas en Workshopfestival
19.00-21.15u uur Avondshow met Leendert Haaksma's 12 Combustions & Tour door de Tijd concert
Q-Factory, Atlantisplein 1, Amsterdam

Tickets via Ticketmaster.nl:
Dagticket
 'Gearshow Gitaar & Bas + Workshopfestival' € 10,-
Avondshow 'Leendert Haaksma + Tour door de Tijd band' € 10,-
Combiticket 'Gearshow + Workshopfestival + Avondshow' € 15,-
Studenten krijgen 50% korting.
* Ticketprijs inclusief servicekosten en betalingskosten.
* Toegang is met coronatoegangspas vanaf 13 jaar.
* We volgen vanzelfsprekend alle corona maatregelen die gelden op 20-11.
Ga naar ticketmaster.nl of q-factory-amsterdam.nlgitarist.nldebassist.nl of musicmaker.nl om je ticket te bestellen. 

#agh21

Q-Factory, Atlantisplein1, Amsterdam is makkelijk bereikbaar met de auto vanaf de A10-ring (parkeren in parkeergarage Oostpoort, ingang Polderweg, uitgang Atlantisplein), met de trein Station Muiderpoort  (5 minuten lopen). 

We organiseren deze dag samen met onze collega’s van Gitarist, Musicmaker, Guitar Matrix, Stichting Output, en Gitaarschool Nederland.

zoeken
zoeken