Dutch Double Bass Festival op 29 en 30 oktober - Dave Holland en Hadrien Féraud

Korting op ticket voor lezers van De Bassist

Events 18-08-2021 14:08

Op 29 en 30 oktober vindt de derde editie plaats van het Dutch Double Bass Festival in Rotterdam. Niemand minder dan een van de allergrootste bassisten ooit, Dave Holland, speelt er een duoconcert met John Scofield.

Beide acts kun je op vrijdag 29 oktober gaan zien in Theater Zuidplein in Rotterdam.

Met De Bassist zijn we opnieuw partner van dit festival. Maak vooral gebruik van de ticketactie ‘De Bassist Early Birds’ en krijg 10% korting op het ticket voor vrijdag 29 oktober.

Dutch Double Bass Festival - DDBF
29-30 oktober, Theater Zuidplein, Rotterdam
www.ddbf.nl 

Ticketactie ‘De Bassist Early Birds’: 10% korting!
Dagkaart vr 29 oktober niet € 38,95 maar € 35,-

Ga naar: www.ddbf.nl/bassist 
gebruik code ‘DDBFBassist2021’

 

Hadrien Féraud
Hij is ontegenzeggelijk dé bassist van Frankrijk. Speelde met tal van grootheden (van Nguyên Lê tot Birelli Lagrene, van Kamasi Washington tot Gino Vannelli), en maakte een solo-album. Hij tourde met Chick Corea, John Mc Laughlin, Lee Ritenour en vele anderen. 

Een van de hoogtepunten in zijn carrière is de baspartij die hij op de track 'For Jaco' speelde op het alum Industrial Zen van John McLaughlin. Pastorius was een van de belangrijkste invloeden op het spel van Féraud. 

We stelden deze playlist samen. Enjoy! 


Dave Holland met John Scofield op DDBF

Het DDBF heeft inmiddels de reputatie grote basnamen naar het tweejaarlijkse festival te halen, maar dat we hier de komst van Dave Holland kunnen aankondigen is wel heel bijzonder! 

Dave Holland komt op DDBF een duoconcert doen met gitarist John Scofield. De twee speelden in tal van formaties al samen, en deden ook al duoconcerten in Japan. Dit zijn beelden uit 2002 van een kwartet met Joe Lovano en Al Foster waar de twee van deel uitmaakten. 

 

Miles Davis 1968-1970
Dave Holland (74) was actief in de Londense scene vanaf 1964. In 1968 spotte Miles Davis hem bij een concert in Ronnie Scott's en vroeg hem meteen in zijn band te komen spelen wat hij tot en met 1970 deed. Daar maakte hij de initiatie van de jazzrock mee. Hij is te horen op de baanbrekende albums In A Silent Way en Bitches Brew. 

 

Het jazzkanaal ebjazz heeft onlangs een video online gezet van een optreden van het Miles Davis Quintet uit 1969, waar Bitches Brew werd uitgevoerd. Met Dave Holland op contrabas. 

Deze live-set op het Isle of Wight festival 1970, een jaar later dus, toont de evolutie van de jazzrock, met hier Dave Holland op elektrische bas.

Op zijn gloednieuwe album Another Land wisselt Dave Holland ook contrabas en basgitaar voortdurend af. 

Op deBassist.nl was Another Land Release van de Week op 28 mei 2021.

De  muziek op Another Land schiet heerlijk alle kanten op, begint met heavy fusion, maar dempt dan direct met dromerige balladfeels. Er wordt volkomen vrij en ontspannen gemusiceerd. Meesterlijk. 

De plaat is in twee dagen opgenomen nadat het trio in een flinke tour goed op elkaar ingespeeld was. Dit is een live-registratie van een van die concerten, in Zürich in dit geval. 

Dutch Double Bass Festival - DDBF
29-30 oktober, Theater Zuidplein, Rotterdam
www.ddbf.nl 

Ticketactie ‘De Bassist Early Birds’: 10% korting!
Dagkaart vr 29 oktober niet € 38,95 maar € 35,-

Ga naar: www.ddbf.nl/bassist 
gebruik code ‘DDBFBassist2021’

 

 

zoeken
zoeken