Muzikantenevent No Man's Land in TivoliVredenburg - 27-11-2019

Musicmaker geeft advies, host het Musicmaker Demopanel en organiseert de Songwriting workout met Marike Jager

Events 20-11-2019 11:11

Wil je je laten inspireren door ervaren muzikanten en profs uit de muziekbusiness, je demo laten beoordelen en sowieso een leerzame middag beleven? Kom dan woensdagmiddag 27 november naar No Man’s Land in TivoliVredenburg in Utrecht. Musicmaker is partner van dit bijzondere event: geeft advies aan muzikanten in Het Spreekuur, hosten het Musicmaker Demopanel en organiseert de Songwriting workout met Marike Jager. Maar er gebeurt zoveel meer op dit muzikantenevent! Check hier het programma en download het blokkenschema.

No Man’s Land is de jaarlijkse muziekconferentie van het Utrechtse muziekplatform De Coöperatie. Musicmaker is partner van dit muzikantenevent dat op 27 november in TivoliVredenburg wordt georganiseerd. Dit jaar staat ‘de duurzame carrière’ centraal. Diverse experts stellen actuele vraagstukken ter discussie zoals inclusiviteitsbeleid, de gevolgen van de prestatiecultuur op onze mentale gezondheid en de zoektocht naar ideale talentontwikkeling. Samen met artiesten, muziekprofessionals en beleidsmakers gaan we op zoek naar successen voor de toekomst.

TICKETS
Goed om te weten: er is dit jaar slechts één type ticket waarmee je toegang hebt tot het gehele programma.
Vol = vol, dus bestel snel je ticket (€ 17,50) hier.

BLOKKENSCHEMA
Klik op het blokkenschema voor de pdf!INSPIRATIESESSIES
Musicmaker Songwriting Workout met Marike Jager
Singer-songwriter Marike Jager is al ruim vijftien jaar een gevestigde naam, ze werd vier keer genomineerd voor een Edison en verkocht lange reeksen zalen uit. Haar nieuwe album Hey Are You OK bevindt zich ‘op het snijvlak van instinct en inspiratie’. Deze verfrissende indiepopplaat vormt een groot contrast met haar oudere werk. Snaren, synths en eigenhandig gebakken samples lopen dwars door elkaar heen in twaalf songs, die klassieke structuren laag voor laag opnieuw opbouwen. Met zo’n eigenzinnige aanpak kent Marike Jager als geen ander verfrissende manieren om een song te schrijven. In deze Songwriting Workout gaat ze samen met het publiek aan het werk. Kijk de kunst van het songschrijven af van Marike Jager!

HET SPREEKUUR
Het Spreekuur biedt de nieuwe generatie makers en muziekprofessionals de kans om hun demo, releaseplan of Instagram-account te pitchen aan meer dan twintig professionals. Praktische tips en nieuwe kennis doe je op bij de panelgesprekken en crash courses. Lever je demo in en als afsluiter van de dag worden ze door het Musicmaker Demopanel beoordeeld.

MUSICMAKER DEMOPANEL
De hele dag door kun je je demo inleveren in de speciale en niet te missen Musicmaker Demobox. Aan het eind van de middag zal een professionele jury een aantal demo's live beoordelen. Spannend! Verder kiest de redactie van Musicmaker 3 demo's uit die aandacht zullen krijgen in het magazine!

MEER INSPIRATIESESSIES
Ableton presenteert: Organische sounds door Polynation
Ontdek hoe je live opgenomen sounds, synthesizers, field recordings en andere opgenomen instrumenten kunt verwerken in je producties. Polynation presenteert verschillende Ableton technieken, en hoe je ze inzet om tot een organische sound en feel te komen.

The Daily Indie presenteert: Q&A met Someone
Nederland barst van de fantastische popzalen en biedt oneindig veel mogelijkheden om door te breken. Maar door de jaren heen lijkt er een bepaald pad te zijn ontstaan wat je als artiest ‘moet’ volgen. Someone (Tessa Rose Jackson) kleurt liever buiten de lijntjes en bewandelt haar eigen pad.

CRASH COURSES
Je band als business
Wil jij kunnen leven van je muziek? Zorg voor inzicht in je geldstromen. Rock Your Business toont de kneepjes van het ondernemerschap: Wat je inkomstenbronnen zijn, wat de invloed is van een goede (of slechte) deal, wat een goed verdienmodel is en wat de waarde is van boekers, managers, labels en uitgevers.

Festivals: Hoe, wat & wanneer?
Is een bomvolle festivalagenda jouw droom? Staat jouw act in 2021 op Glastonbury? Vraag jij je af hoe je geboekt wordt door een festival? Rock Your Business onthult hoe en wanneer je een festivalprogrammeur moet benaderen, wat de overwegingen zijn en welke gage je eigenlijk kunt vragen.

Artist branding & social media
Hoe vind en vertel je jouw unieke verhaal als artiest? Ontdek wat de juiste vragen zijn die je eerst aan jezelf moet stellen en krijg tips die direct toe te passen zijn in de praktijk. Actuele voorbeelden worden gedeeld en handige weetjes passeren de revue.

De kracht van fotografie onderschat
Wat is de meerwaarde van goede foto’s? Vaak is er geen tijd en budget voor beeldmateriaal, dat is zonde. Volg een crash course waarin do’s en don’ts worden onthuld en pers,- concert- en backstagefoto’s worden besproken. Leer wat je wil uitstralen en hoe je die boodschap overbrengt aan fans.

EXPERTSESSIES
Ze zullen denken dat ik gek ben

Als muziekprofessional werk je non-stop en snoeihard aan jouw carrière en die van anderen. Je bent altijd bezig met presteren, je wordt bij elke show verwacht, grenzen vervagenen ineens draai je standaard overuren. Tidens deze expertsessie wordt de huidige prestatiecultuur ter discussie gesteld en hoe dit bijdraagt aan de mentale gezondheid van jou als muziekprofessional. Concrete oplossingen om je geestelijke welzijn te beschermen, burn-outs en andere klachten te voorkomen.

Fast money vs. duurzaam bouwen
Om te zeggen dat het goed gaat met Nederlandse hiphop is een understatement. Rappers domineren de hitlijsten, zijn niet meer weg te denken uit de line-ups van mainstream festivals en laten het geld rollen als profvoetballers. In deze sessie bespreken we de toekomst van hiphop. Het is makkelijk om hetzelfde kunstje te herhalen voor een tweede hit, maar hoe verduurzaam je succes op de lange termijn? Waar moet je als artiest voor waken? Hoe sla je de brug tussen de club en het popcircuit?

Rondje naar de top
Opkomend talent krijgt in Nederland royaal de kans door te breken. Lokale bandwedstrijden, Popronde, Grote Prijs van Nederland en Eurosonic Noorderslag: ook wel bekend als ‘het rondje’. De weg naar de top lijkt helder en toegankelijk, maar we zien ook veel acts na dit rondje verdwijnen. Survival of the fittest? Of zijn er andere krachten aan het werk? In een open gesprek met makers en de sector bespreken we of het rondje nog naar behoren werkt, en onderzoeken we aanvullende en alternatieve wegen.

LIVE
Live acts kunnen uiteraard niet ontbreken. Geniet tijdens het programma van verschillende optredens van aanstormend talent afkomstig uit het MASTER talentontwikkelingsprogramma van De Coöperatie. Ook is er dit jaar volop gelegenheid om contact te leggen met muziekprofessionals, artiesten en gelijkgestemden.

TICKETS
Goed om te weten: er is dit jaar slechts één type ticket waarmee je toegang hebt tot het gehele programma. 
Vol = vol, dus bestel snel je ticket (€ 17,50) hier.

zoeken
zoeken