Q-Factory open dag za 21 september - met Aquarium Sessions Will & The People en veel meer

Kom kijken bij ons op de redactie!

Events 16-09-2019 10:09

Muziekmakerscentrum Q-Factory in Amsterdam bestaat deze maand september 5 jaar! Dat betekent een maand lang feest. Op 5 september opende Candy Dulfer de jubileummaand met een exclusieve show, op 28 september sluit Jett Rebel de feestmaand af.

Op de Open Dag op 21 september kun je een kijkje nemen in het gebouw waarin ook Red Bull Studios, Abbey Road Institute, de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam, een filiaal van Keymusic, Music Matrix, United Pop, 40 repetitieruimtes en onze eigen uitgeverij gevestigd zijn. Je bent welkom bij ons op de redactie! Tussen 11 en 4 uur!

Aquarium Sessions met Will & The People
Zaterdagavond is er in Q-Factory een concert van Will And The People. Maar tijdens de open dag 's middags om 14.30 uur kan je ze vanaf het terras bekijken, want dan doen ze een akoestische set voor onze Aquarium Sessions! Bijzonder is wel dat we het stiekem een beetje doorversterken, zodat het ook buiten onze glazen aquarium goed te beluisteren is. Will And The People maakt een feestelijke mix van ska en reggae en scoorde flinke hits met Lion In The Morning Sun en Salamander. Een nieuw album is in de maak!
Zaterdag 21 september, 14.30u, Q-Factory Amsterdam 
Tickets avondconcert, 20.30uwww.q-factory-amsterdam.nl

Redacties van Musicmaker, Gitarist, De Bassist, Interface en Slagwerkkrant zijn de hele dag aanwezig om iedereen te ontmoeten die een keer ons kantoor wil zien, ons vragen wil stellen of ideeën wil aanreiken! 

Verder deze open dag in Q-Factory: 

12.00-12.20 Yamato Taiko School 
De leden van Yamato Taiko School worden begeleid door drummers van de wereldberoemde groep Yamato - the Drummers of Japan, die al meer dan 20 jaar over de hele wereld concerten houden. Laat je tijdens de open dag verrassen door een demonstratie van deze energieke groep. 

13:00-14.00u: Workshop van DJ School Amsterdam.
DJ School Amsterdam loopt wereldwijd al tien jaar voorop als het gaat om DJ-educatie. Het instituut hield honderden eigen clubavonden en leverde talloze professionals af aan ‘de scene’. Nergens wordt het draaien van muziek zo wetenschappelijk benaderd als in de fraaie studios die de school heeft in de Q-Factory. Tijdens de open dag zullen de oprichters een workshop geven over hun eigen ‘Big Four’ leermethode voor dj's en producers.

14.00-15.00 uur Halve finale Herfstfest Anthem Contest 
Om 14.00 uur 's middags vindt de halve finale van de Herfstfest Anthem Contest plaats, met de volgende gegadigden voor een finaleplaats op Herftsfest 13 oktober in Den Haag. 
Myron Matitawaer
Jennifer Leijn
Siegfried Hart
Sian Sterkenburg
Simon Hölscher
Zij spelen de halve finale op Tama Superstar Classic Dark Red Sparkle drumset, die de uiteindelijke winnaar van de finale mee naar huis krijgt! 
De halve finale is gratis toegankelijk, net als alle andere activiteiten op deze open dag. 

14.00-15.00u: Abbey Road Institute rondleiding
Abbey Road Institute is een internationale muziekproductie school, opgezet door de legendarische Abbey Road Studios in London. De school biedt een Advanced Diploma in Music Production and Sound Engineering, een hands-on programma, ontwikkeld rondom de studio’s 80 jaar ervaring. De opleiding leert studenten het complete spectrum op het gebied van muziek productie en audio engineering en studenten worden klaargestoomd voor de veranderlijke hedendaagse industrie. Neem een kijkje in de studio's en stel al je vragen!

15.00-16.00u Swing Latino 
Wil je Salsa, Bachata, Kizomba of Dancehall leren dansen? Swing Latino heeft de rijkste variëteit aan danslessen. Met professionele docenten, die allemaal jarenlange ervaring hebben, afkomstig uit Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, is Swing Latino de grootste en meest authentieke dansschool in Amsterdam. Volg in hun dansstudio een workshop om de eerste stappen van Salsa te leren!

Hele dag: DSOPM in Q-Factory Hotel 
In 2017 is het meest muzikale hotel van Amsterdam geopend, op de derde en vierde verdieping van Q-Factory. Bezoek tijdens de open dag de lobby van het hotel en luister ieder heel uur naar een van de talenten van de Dutch School of Popular Music. DSOPM is de opleiding waar je vanaf dag één in een band leert spelen, je oriënteert op de verschillende instrumenten en aan de slag met het schrijven van je eigen songs.

Hele dag: Phylter Music
Je kan een kijkje nemen in de studio van muziekproducent Phil Zacharias uit Londen. In zijn high-end opnamestudio in de kelder van Q-Factory maakt hij eigen tracks, maar ook muziek voor partijen als BBC Radio 1, BBC TV en verschillende tv-programma’s in het VK en de VS. Phylter Music is de hele dag geopend. 

Hele dag: Keymusic
Onlangs heeft de eigenaar van Q-Factory de keten muziekwinkels van Keymusic overgenomen. De Express Store vestiging van Keymusic in Q-Factory is vanzelfsprekend de hele dag geopend. 

Hele dag: Foto-expositie van Bullet Ray
In 5 jaar tijd hebben vele legendarische, excentrieke en karakteristieke artiesten op de podia van Q-Factory gestaan. Tijdens de open dag is door het hele pand een foto-expositie te bewonderen waarin 5 jaar Q-Factory live wordt getoond. De expositie is gecureerd door gerenommeerd concertfotograaf Raymond 'Bullet-ray' van Olphen. Klik hier voor meer info.

Zaterdag 21 september, Q-Factory, Amsterdam 
Alles is vanzelfsprekend gratis toegankelijk 

zoeken
zoeken