Jeff Berlin CORT Bass Clinic - Q-Factory, Amsterdam - woensdag 25 september 2019

Een project van CORT, Keymusic en De Bassist

Events 03-09-2019 11:09

Een van ’s werelds beste bassisten komt naar Q-Factory Amsterdam voor een basclinic. De baspartijen van Jeff Berlin op albums van Allan Holdsworth, Bill Bruford en Kazumi Watanabe zijn legendarisch. Zijn compositie Joe Frazier is een van de drie ‘bass anthems’ uit de jaren zeventig. Hij tourde met Dennis Chambers, Scott Henderson, John McLaughlin en vele anderen. En hij bracht een tiental albums onder eigen naam uit.

CORT, Keymusic & De Bassist presenteren 
Jeff Berlin CORT Bass Clinic
mede mogelijk gemaakt door Musik Meyer Benelux
Woensdag 25 september, 20.00 uur, Q-Factory, Amsterdam 
Toegang € 11,50 (incl reserveringskosten) 
€ 5,75 incl. reserveringskosten voor studenten 
Bestel je tickets hier

Win een CORT bas! 
Onder de aanwezigen op 25 september verloot Cort-distributeur Musik Meyer een CORT COGB74JHTR bas. Dus weet wat je te doen staat!

Jaco, Stanley en Jeff
Het waren Jaco Pastorius, Stanley Clarke en Jeff Berlin die in de jaren zeventig de scepter zwaaiden op fusion-gebied – of in jazzrock zoals het toen nog heette. Zij vernieuwden het basspel, waren mateloos virtuoos en werden voorbeelden voor een hele basgeneratie. Jeff Berlin’s vloeiende en innovatieve spel is een inspiratie voor velen en hij was een van de pioniers van het slappen en two hand tapping.

Zijn compositie Joe Frazier was naast Teen Town van Jaco Pastorius met Weather Report en Schooldays van Stanley Clarke een van de drie ‘bass anthems’ van eind jaren zeventig, begin jaren tachtig. Joe Frazier kwam in 1980 uit op het album Gradually Going Tornado van drummer Bill Bruford. Sindsdien heeft het nummer een hele reis gemaakt. Als bassist moest je die melodische en ritmisch messcherpe partij onder de knie proberen te krijgen en zijn tal van versies uitgekomen van  het nummer. Onlangs deed ook Jeff Berlin een duit in het zakje met een remake waar Keith Carlock en Steve Vai op excelleren.

Bij Jeff Berlin denk je ook aan de BX3-tour met basgiganten Stuart Hamm en Billy Sheehan in 2011. En aan platen met Dennis Chambers, Billy Cobham, John McLaughlin, Jermaine Jackson, Isaac Hayes, Bill Bruford, Yes, Allan Holdsworth, Toots Thielemans, Randy Brecker, Mike Stern en Bill Frisell. Hij deelde het podium met Pat Metheny, Van Halen, Jaco Pastorius en Stanley Clarke. Dat Jaco fan van Berlin's solospel was zegt meer dan genoeg. Maar omgekeerd ook natuurlijk. Zie hoe Jeff hier uitleg geeft over het spel van Jaco. 

Jeff Berlin is de oprichter van The Players School of Music in Clearwater, Florida en hij schreef jarenlang columns in Guitar Player and Bass Player magazines, die mede door zijn boude uitspraken werden gespeld. Hij zorgt voor controverses in en discussies over de muziekwereld, lesgeven en bijvoorbeeld het gebruik van een metronoom. Dit leidde al tot diverse openbare discussies met grote namen in de baswereld. Berlin neemt bepaald geen blad voor de mond en deinst er niet voor terug de muziekwereld wakker te schudden.

Concertfragment januari 2019, met Dennis Chambers en David Sancious: Hij is bovendien een van de meest charismatische basleraren op het gebied van hedendaagse jazz en fusion. Als uitgesproken criticus van populaire leerconcepten toont hij de zwakke punten van deze leermethoden aan en laat hij vervolgens zien hoe zijn goed onderbouwde concept tot beter spel. Zijn clinics zijn interactief. Hij laat je als deelnemer ook zelf spelen en geeft je tips en trucs om effectief je basspel te verbeteren. Op 25 september in Amsterdam zal dat niet anders zijn! Het zal een bijzondere avond worden, met een van ’s werelds beste bassisten.

CORT, Keymusic & De Bassist presenteren
Jeff Berlin CORT Bass Clinic
mede mogelijk gemaakt door Musik Meyer Benelux
Woensdag 25 september, 20.00 uur, Q-Factory, Amsterdam
Toegang € 11,50 (incl reserveringskosten)
€ 5,75 incl. reserveringskosten voor studenten
Bestel je tickets hier

Meld je aan voor het Facebook event en blijf op de hoogte

We maakten een Spotify playlist met een doorsnede van de muziek die van en met Jeff Berlin gereleased is op Spotify. 

En een Youtube playlist met zowel educatieve video's en live footage. Scroll erdoorheen met >|

 

Win een CORT bas!
Onder de ticketkopers verloot Cort-distributeur Musik Meyer een CORT COGB74JHTR bas. Dus weet wat je te doen staat!

En nog een toegift met een back in the days live video met Bill Bruford en Allan Holdsworth: 

 

zoeken
zoeken