aanmelden
Musicfair 13-14 februari in Jaarbeurs Utrecht
Met Jay-Tee Teterissa, Bas van Wageningen, Quincell Adolphin, Marcel Schimscheimer en vele anderen
Events 15-12-2015 23:38
Na vier succesvolle jaren Dancefair en twee maal Pro Audio Summit is er straks in februari voor het eerst ook Musicfair in de Jaarbeurs Utrecht. Voor het eerst weer een grote volwassen muziekbeurs in de Benelux! Met bandperformances, interviews, panels, workshops, clinics en een beursvloer van 6000 m2 met de nieuwste gear om uit te proberen, en basclinics van onder anderen Jay-Tee Teterissa, Quinsell Adolphin en een en bass recording workshop door Marcel Schimscheimer. Een totaalevenement waar je je het weekend van 13 en 14 februari heerlijk in kan onderdompelen

Het succesvolle programma van Dancefair en Pro Audio Summit is de laatste jaren een ‘household name’ onder duizenden producers, audio-engineers en dj’s. Op deze events kwam alles aan bod over muziekproductie, het dj-vak, stage performance, hoe je je in de kijker kan spelen bij labels, en hoe je een sterke fanbase opbouwt. Met Musicfair als nieuwe loot aan de stam groeit dit event in de Jaarbeurs tot het belangrijkste in zijn soort in de Benelux. 

Het ticket is een passepartout voor alle drie de events, die zich verdelen over 18 ‘areas’ van de Jaarbeurs. Je kan seminars over producing & recording volgen bij de Pro Audio Summit, je kan workshops van top-dj’s bijwonen op de Dancefair. Je kan clinics van bassisten, gitaristen, drummers en toetsenisten meemaken op Musicfair, evenals een songwriting en toplining masterclass door ‘hitmakers’. Succesvolle bands, singer/songwriters en professionals uit de pop-, rock-, jazz- en hip-hop-scene geven intieme live performances, keynotes en masterclasses. Hoe schrijven zij hun muziek? Hoe komen zij aan hun dikke sound op het podium? Leer ervan en pas het toe op je eigen muzikale aspiraties. Er zijn meer dan 120 professionals en platenmaatschappijen aanwezig die je feedback geven op jouw muziek en vragen beantwoorden in de speciaal ingerichte Demodrop. En je kan verdwalen op een beursvloer van 6000 vierkante meter vol muziekinstrumenten, software en zakelijke dienstverleners.

Expo
Musicfair, Dancefair en Pro Audio Summit presenteren in de grote hal van de Jaarbeurs een dynamische Expo: hands-on demo’s van de nieuwste gitaren, bassen, drums en percussie, keyboards, studio & recording gear, live sound en dj gear. Om te bekijken, over te praten en uit te proberen.

Musicfair Sessions
Op een groot podium komen tal van bands langs om unplugged te spelen en uitleg te geven over hoe zij het muziek maken én de business aanpakken, onder leiding van hosts Mick Boskamp en Dennis Weening. Bij het ter perse gaan van deze editie waren de volgende acts al vastgelegd:

Typhoon & band
Mister & Mississippi
Moke
Re:Freshed Orchestra
Bo Saris & band
John Coffey
Elle Bandita solo
Causes
Ronnie Flex 
Rob van de Wouw

Clinic Stage met basclinics
Naast de beurshal bevindt zich de zaal met de Clinic Stage, de zaal die we met De Bassist hosten, samen met collegabladen Gitarist en Slagwerkkrant. Twee dagen lang kan je daar tips & tricks oppikken van bassisten, gitaristen, drummers en toetsenisten. Onder anderen Re:Freshed-bassist Quinsell Adolphin en sessiebasssist Jay-Tee Teterissa treden aan, naast vele anderen. Zie de kaders elders op deze pagina. Op dit podium zullen ook de Gitarist Poll Awards worden uitgereikt, waaronder voor de beste bassisten van 2015. Volledig programma vind je op www.debassist.nl

Basclinic Jay-Tee Teterissa
Jay-Tee Teterissa is een oude bekende van De Bassist. Hij begon ooit bij hiphoppioniers Alex & The City Crew, je kent hem natuurlijk van zijn basspel op vele nummers van Candy Dulfer, zoals de hit Lily Was Here, en Jan Akkerman, maar Jay-Tee is meer. Hij produceert, speelt, runt een studio en hij geeft clinics. Dat laatste doet hij in zijn studio in Heerhugowaard, onlangs bij het Bass Camp van de Duitse basbouwer Marleaux, waar hij een signature-model heeft, en natuurlijk op de Musicfair. Jay-Tee is daarnaast de vaste beursbassist voor de Zweedse basversterkerfabrikant EBS.

Basclinic Quincell Adolphin
Quincell Adolphin, bij velen beter bekend als Flektweez, is een zeer veelzijdige, Rotterdamse bassist. Met zijn De Gier-bassen speelde hij met de bands C-United, Orange Grove, Inwtine, Sabrina Starke en Onvibe en hij is bassist van de huisband van jazzclub Bird in zijn thuisstad. De grootste successen behaalde hij met de Nederlandstalige r&b-groep Re-Play. Deze vier heren + band scoorden top-10-hits, al dan niet met Gordon, gouden platen en vele awards en ze zijn naast in Nederland zeer populair in Suriname. Momenteel is Quincell elke donderdagavond op tv te zien en te horen in de Dino Show met het Re:Freshed Orchestra.

Musicmaker Stage
In de beurshal vind je het Musicmaker Stage, opgezet door onze collega’s van het blad Musicmaker. Op dat podium komen allerlei artiesten, componisten, bands en business 

DeWolff – over vintage instrumenten en analoog opnemen

De hit ontleed – over componeren, toplining en tekstschrijven– panel

Re:Freshed Orchestra - over underscoring op tv en werken met grote formatie

Bas van Wageningen’s Homebass Records: ‘DIY is maatwerk’ – panel met Bas van Wageningen’s Di-rect, Taymir, Kern Koppen, The Indien, Soul Sister Dance Revolution 

Ook aan het overwegen helemaal DIY te gaan? DI-RECT-bassist Bas Van Wageningen is Mr. DIY himself. Naast de band runt hij de Basementstudio in Den Haag en richtte hij Homebass Records op, waarvanuit hij het management doet voor Taymir, Kern Koppen, The Indien en Soul Sister Dance Revolution. Met zijn partner in crime Tim van der Zalm én leden van deze bands komt hij naar het Musicmaker Stage om uitleg te geven over de voordelen, en wellicht ook nadelen van deze DIY insteek. Met Thomas van der Want (Soul Sister Dance Revolution), Mikkie B Wessels (Taymir), Casper Talsma (The Indien), Frank van der Steen (Kern Koppen)

Pro Audio Summit
Onze collega’s van Interface Magazine presenteren in samenwerking met Wisseloord en SAE de Pro Audio Summit 2016, een conferentie annex beursprogramma speciaal voor de audioprofessional in muziek, games, film en media en voor muzikanten die meer willen weten over studio-opnames, engineering, mixen en masteren, inclusief netwerkbeurs waar je je kan laten voorlichten over de nieuwste pro audio gear. Met onder anderen een 2 uur durende masterclass Mixing with the Masters met Ronald Prent en Robert Balasz, een bass recording masterclass van Marcel Schimscheimer en veel meer. 

Bass recording masterclass Marcel Schimscheimer
Hij is een van de grote sessiebassisten van Nederland, met een eindeloze discografie, die de basis vormt voor zijn bass recording masterclass tijdens de Pro Audio Summit.

 

Dancefair
In tal van zalen van het Media Plaza in de Jaarbeurs kun je seminars bijwonen door top-dj’s en producers als Hardwell, op het beursterrein is natuurlijk weer de nieuwste gear verzameld om uit te kunnen proberen.

1 op 1
Musicfair biedt ook een dagprogramma waar muzikanten en producers elkaar kunnen ontmoeten en één-op-één contact kunnen leggen. Ook kun je terecht met al je vragen aan industry-professionals uit alle segmenten over waar je tegenaan loopt als je iets in de muziek doet. Denk aan  mastering/productie vragen, juridische vragen, marketingtechnische vragen,  carrièreplanning etc..

Bestel je tickets online
Dagpassepartouts Musicfair/Dancefair/ProAudioSummit € 39,-Weekender Musicfair/Dancefair/ProAudioSummit € 59,-.

Een ticket geeft toegang tot alle workshops, masterclasses, performances, de beursvloer en de Demodrop en koop je hier: www.dancefair.nl/ticketsnl

Musicfair, Dancefair en Pro Audio Summit komen tot stand in samenwerking met Music Maker, Interface, Gitarist, De Bassist, Slagwerkkrant, Meet Music Magazine/Pro Sound & Light, DJMAG, en SLAM!FM.

www.musicfair.nl

www.dancefair.nl

www.proaudiosummit.com