Ivo Schot en Subterranean Street Society in Aquarium Sessions videoserie

Drie live video's en een interview

De Bassist Plus 07-12-2023 11:12

Subterranean Street Society komt 8 maart 2024 uit met hun vijfde album, Bleep, en terwijl het trio bij ons te gast was bij Aquarium Sessions, zat het midden in de Popronde en de Amsterdamse Popprijs. Door al die optredens vuurde de intense band dan ook uit alle cilinders in drie geweldige tracks die je in onderstaande video's kan bekijken, inclusief een video-interview.

Dit is een extra webitem naar aanleiding van een artikel in De Bassist 67, januari - maart 2024. Je kunt deze editie zonder verzendkosten bestellen in onze webshop muziekmagazines.nl.

Subterranean Street Society had een druk najaar, met deelname aan de Amsterdamse Popprijs en veel optredens tijdens de Popronde. In 2024 komt er een nieuw album uit en tussen alle optredens door vond de band tijd om bij onze redactie langs te komen om te spelen in ons kleine vergaderhok. Vergaderhok klinkt wel erg droog en deze glazen ruimte werd door de redacties van de muziekbladen al snel het Aquarium gedoopt. De sessies noemen we dus Aguarium Sessions en SSS voelde zich als een vis in het water met misschien wel de luidste sessie tot nu toe.

In De Bassist lees je meer over de band, het nieuwe album en natuurlijk vertelt bassist Ivo Schot een en ander over zijn gear. Zo vroegen we hem het volgende.

Live maakte je veel bijzondere sounds met bas, gitaar en pedalboard formaatje vliegdekschip. Is deze plaat meer als jullie livegeluid?
‘Het project van het pedalenbord is jarenlang gegroeid en geïntegreerd in de band. Dit album is met dit bord geschreven en opgenomen, dus nu valt het samen. Voorheen schreven we meer in de studio en moest ik het live zien te recreëren, maar nu is het, op een paar dubjes na, een-op-een overzetbaar. Ik heb altijd simultaan een bas- en een gitaarsignaal lopen, die via diverse effecten gaan.’

Check De Bassist voor meer, of check het interview hieronder in beeld. En natuurlijk hoor en zie je hier de vids:


 

 

Album en clubtour
Subterranean Street Society brengt op 8 maart hun vijfde album uit: Bleep. De albumreleaseshow is op 30 maart in Paradiso, Amsterdam als onderdeel van hun clubtour:

Merleyn, Nijmegen, 28 maart
Paradiso, Amsterdam, 30 maart
Paard, Den Haag, 5 Maart
Spot, Groningen, 6 april
W2, Den Bosch, 12 April
Bosuil, Weert, 18 April
De voorverkoop is begonnen!  

De nieuwste releases en tickets voor de clubtour vind je hier: https://linktr.ee/subterraneanstreetsociety

 

Aquarium Sessions
Onze redactie houdt kantoor in muziekmakerscentrum Q-Factory in Amsterdam. In het redactiekantoor is een kleine ruimte, die vanwege de grote ramen bekend staat als ‘het aquarium’. In die karakteristieke ruimte organiseren we regelmatig de Aquarium Sessions: miniconcerten, video-interviews en tutorials met interessante muzikanten en bands, zoals Jett Rebel, Wies, Eagle-Eye Cherry, M ft. M, met Martijn Bosman en nog veel meer.

Abonneer je op ons Aquarium Sessions YouTube-kanaal: www.youtube.com/c/aquariumsessions 

Aquarium Sessions is een project van Musicmaker, Slagwerkkrant, De Bassist, Gitarist en Interface en is mede mogelijk gemaakt door Q-Factory Amsterdam. Powered by Audient, Auralex, Blue, Pro Tools, Bose, Sennheiser en Tama.

zoeken
zoeken