Mark Haanstra - Gespecialiseerd in veelzijdigheid

Loïs Lane, Lazarus en het Dutch Double Bass Festival

De Bassist Plus 07-09-2023 10:09

Op 13 en 14 oktober vindt het Dutch Double Bass Festival plaats. De Bassist is trots mediapartner en mede naar aanleiding van zijn optreden op dit festival, lees je in De Bassist 66 een interview met Mark Haanstra. In dit extra webartikel hebben we enkele mooie video's voor je geselecteerd en onlangs was Mark nog te gast bij Basgasten - de podcast. Luister ook naar de uitgebreide playlist van de talloze albums waarop Mark Haanstra te horen is.

Dit is een extra webitem naar aanleiding van een artikel in De Bassist 66, oktober - december 2023. Je kunt deze editie zonder verzendkosten bestellen in onze webshop muziekmagazines.nl.

foto's: Bowie Verschuuren. 



De kans dat je Mark Haanstra al lang drie of vier keer op allerlei podia, festivals en beeldschermen bent tegengekomen is best groot: neem Loïs Lane (meest recente bezetting), The Lion King (Rotterdams Philharmonisch begeleidt film) of Lazarus (de Nederlandse versie van de Bowie’s laatste werk). Buitenland? Mark speelde in zo’n dertig landen met onder andere altviolist Oene van Geel, Ellen ten Damme, Tini Thomsen, Yuri Honing, Zappa-allumni Napoleon Murphy Brock, Morgan Ågren & Mats Öberg (bij het MDR Sinfonieorchester), Simon Phillips en Terry Bozzio bij de Amsterdam Percussion Group. En in de tijd die blijkbaar overblijft geeft hij bas & ensemble aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Wij selecteerden de beste video's met Mark en als je benieuwd bent naar meer, dan kan je naar beneden scrollen voor zijn bezoek aan Basgasten. 

VIDEO Electric Counterpoint – met Simon Phillips



VIDEO Oene van Geel & Mark Haanstra - Shapes of Time: Sküli



VIDEO Lazarus band - David Bowie/Lazarus (live)



PODCAST Basgasten #85



SPOTIFY Playlist Mark Haanstra - samengesteld door DeBassist.nl

zoeken
zoeken