De Basplaat van Bart Wijtman

Mavis Staples

De Bassist Plus 07-09-2023 10:09

In elke editie van De Bassist kiest een bekende collega zijn of haar Basplaat: een nummer of album dat op wat voor manier dan ook belangrijk is voor de loopbaan. Dit keer kiest Bart Wijtman een bijzonder mooie plaat.

Dit is een extra webitem naar aanleiding van een artikel in De Bassist 66, oktober - december 2023. Je kunt deze editie zonder verzendkosten bestellen in onze webshop muziekmagazines.nl.

Bart Wijtman ken je natuurlijk van Ocobar, een band die diverse bekende artiesten begeleidt. Hij wisselt de basrol bij Supersister af met Rinus Gerritsen en hij wordt geroemd om zijn mooie sound. En dat is ook waar hij van kan genieten: een bassist met een topgeluid en mooie lijnen. In De Bassist 66 vertelt hij over You Are Not Alone van Mavis Staples onder meer het volgende:

"Ik hou van teamplayers. Soundmakers die met hun spel een band beter kunnen laten klinken. Een goed voorbeeld van een teamplayer is Jeff Turmes. Samen met Steven Hodges vormt hij een geweldige ritmesectie. Beiden spelen totaal in dienst van de muziek en van Mavis. In de titelsong speelt Turmes met een jaloersmakende rust alleen maar goede noten op de juiste plaats. Simpel maar prachtig." 

En dat album beluister je hier:
 

zoeken
zoeken