Eagles bassist Timothy B. Schmit over baslijnen en bassen en zingen tegelijk

Soloplaat Day By Day

De Bassist Plus 08-09-2022 09:09

In De Bassist 62 lees je een interview met niemand minder dan Timothy B. Schmit. Je kent hem van Poco, van de Eagles en natuurlijk als soloartiest. In het interview hebben we het over zijn nieuwste soloplaat - die je hier kunt beluisteren - en twee specifieke songs.

Foto: Dove Shore

Dit is een extra webitem naar aanleiding van een artikel in De Bassist 62, oktober - december 2022. Je kunt deze editie zonder verzendkosten bestellen in onze webshop muziekmagazines.nl. 


De Eagles speelden in Nederland en we kregen de vraag of we Timothy B. Schmit wilden interviewen. Dat was een hele makkelijke vraag en dito antwoord. Natuurlijk wilden we dat. Tijdens het interview vroegen we onder meer aan Timothy of hij wel eens op bas schrijft:

‘Mijn nummers starten eigenlijk bijna altijd op akoestische gitaar, maar vaak hoor ik al wel een baslijn in mijn hoofd. Ik heb een single uitgebracht met Sheryl Crow, The Good Fight, en dat nummer begon wel met een baslijn.’

Daarnaast hadden we het onder meer over bassen en zingen. Timothy zei daar onder meer het volgende over. 

Ik zag een livevideo van I Come Alive, van het nieuwe album, en daarop speel je bas. Moet je dat jezelf dan echt aanleren, na de opnames?

‘Jazeker. Als ik gitaar en bas speel op de opnames, dan doe ik dat apart van de zang en dan moet ik mezelf de baslijn echt aanleren en dan nog samen met de zang perfectioneren. Het is een beetje afhankelijk van het nummer en de zang- en baslijnen of het makkelijk is. Vanaf mijn eerste rockband op de middelbare school zing en bas ik al, dus het is een tweede natuur geworden.’En hier hoor je het hele soloalbum:

zoeken
zoeken