Kunst met de K van Khruangbin: Laura Lee

Video's bij het coverartikel van de Bassist 61

De Bassist Plus 17-06-2022 09:06

Laura Lee van Khruangbin is de coverster van De Bassist 61, juli-sept 2022. De muziek van de band hoor je niet vaak op de radio, maar ze zijn favoriet op festivals en in grote zalen. Is de band nieuw voor je? Dan hebben we een mooie kennismaking voor je samengesteld. Ben je al fan? Dan kan je gewoon even opnieuw genieten.

Dit is een extra webitem naar aanleiding van een artikel in De Bassist 61, juli - september 2022. Je kunt deze editie zonder verzendkosten bestellen in onze webshop muziekmagazines.nl. 

De muziek van Khruangbin strekt zich uit van dub via country tot filmische soundscapes en verder. Laura Lee is het opvallende middelpunt van het trio uit Texas en we spraken haar over naïef spelen, affiches ontwerpen en het gebrek aan bands anno 2022. Lees het interview in de Bassist 61.

In dat artikel stelt Flea ook een aantal vragen aan Laura en noemt haar baslijnen mooi en hypnotiserend. 

Khruangbin is ook een graag geziene gast op de festivals van de lage landen. Hieronder vind je achtereenvolgens een optreden op Best Kept Secret, een Rig Rundown van onze collega's van Premier Guitar en het laatste album als Spotify playlist.

 
VIDEO Khruangbin - Live at Best Kept Secret 2018VIDEO Rig Rundown: Khruangbin’s Mark Speer en Laura Lee


SPOTIFY Late Night Tales: Khruangbin

zoeken
zoeken