De Basplaat van Joost van Eck

Een vergeten Beach Boys-album?

De Bassist Plus 09-12-2021 10:12

Joost van Eck is een jonge bassist met roots in de sixties. Tijdens Amsterdam Guitar Heaven vertelde hij over de invloed van de bekende Wrecking Crew op zijn spel en in het magazine noemde hij een zeer bijzondere plaat als groot voorbeeld.

Foto's: Lisa Hussaarts.

Dit is een extra webitem naar aanleiding van een artikel in De Bassist 59, januari - maart 2022. Je kunt deze editie zonder verzendkosten bestellen via deze link.
 

Elke editie van De Bassist heeft de rubriek De Basplaat. Een (inter)nationaal bekende bassist kiest hierin een album of nummer die voor hem of haar belangrijk is. En die reden kan van alles zijn. Soms is het een invloed, soms een geluid die iemand nastreeft, de reden om bas te spelen of iets dat juist heel anders is dan de geïnterviewde doet.

Deze keer vroegen we Joost van Eck, die ook een van de clinicians was op Amsterdam Guitar Heaven. Hij speelt onder meer bij Josephine Odhil en in deze video kan je genieten van zijn mooie, melodieuze basspel, hoog op de hals:
En in De Bassist 59 koos hij voor zijn favoriete basplaat. Je leest het hele verhaal in het magazine en hier beluister je het hele album:

 
 

zoeken
zoeken