Bassen in 30 Keymusic-winkels

Jan 't Hoen over de aanpak van de Keymusic-keten die hij in 2019 overnam

De Bassist Plus 09-09-2021 09:10

Jan ’t Hoen kocht met zijn bedrijf twee jaar geleden de Keymusic-keten op. Anders dan je zou verwachten in tijden van corona en webwinkels is het aantal Keymusic-winkels sindsdien alleen maar gegroeid. Enerzijds met overnames van winkels, zoals in Heerlen, Venray, Oostende en Deventer; anderzijds met verhuizingen, zoals in Antwerpen, Rotterdam en Den Haag; of met volledig nieuwe winkels, zoals onlangs in Kortrijk en binnenkort in Maastricht, of met een forse uitbreiding, zoals de winkel in Q-Factory, Amsterdam.

door Erk Willemsen
foto's Jan 't Hoen door Fred van Diem
foto's van de winkels door Keymusic

Jan 't Hoen runt naast Keymusic ook een groot vastgoedbedrijf, is eigenaar van muziekmakerscentrum Q-Factory en is drummer van de Wild Romance. In De Bassist 58, okt-nov-dec 2021, spreken we met hem over de uitbreiding van de Keymusic-keten, en hoe hij dat combineert met al die andere activiteiten. Deze editie nog niet in huis? Bestel 'm in onze webshop Muziekmagazines.nl

Keymusic-keten blijft uitbreiden
Nu ziet het palet muziekwinkels er zo uit, met dus nieuwe winkels op komst, zodat het er binnenkort 30 zullen zijn. 

Waarom die filosofie van schaalvergroting? 
‘De merken zeggen ons dat de Benelux nog niet overal genoeg dekking heeft. Daarom willen we ook in Maastricht gaan openen. Onze webwinkel is belangrijk, maar fysieke winkels kun je niet wegdenken uit de muziekbranche. Vooral ook met de DJ Gearshop willen we langzaam de mensen weer naar de winkels lokken; je zult merken dat dat na de pandemie ook gaat werken. Je hebt die beleving nodig. Dat kunnen we nu vanwege corona nog niet genoeg uitrollen, maar dat gaan we zeker doen. Iemand als Koen Herfst gaat voor ons die activiteiten organiseren.

Licht
‘We ontwerpen de winkels zo dat er veel licht is. We hebben een ontwerpteam van Astoria, onder leiding van Anja Molhoek, mijn partner. Wat zij doen is kijken naar hoe het anders kan. De meeste muziekwinkels zijn donkere hokken; dat moet niet. We gebruiken veel natuurlijke materialen. We hebben nu zo’n vier, vijf winkels nieuw ingericht, met duurzame materialen bovendien.

               Keymusic Antwerpen is gevestigd in de voormalige Porsche garage

Unieke locaties
‘We proberen steeds unieke locaties te bemachtigen. In Antwerpen de oude Porsche-garage, een superplek. We gingen er in februari in, maar mochten in augustus België pas weer in om daar te gaan verbouwen. Het oude Feedback-pand in Rotterdam was te donker. Het nieuwe pand aan de Vierhavenweg hebben we met een enorme teamspirit binnen vier weken ingericht. Iedereen heeft daar zó hard gewerkt! We waren drie dagen open en toen konden we weer dicht door de lockdown. Maar we hadden wel 700 man op één dag binnen!’

Foto's Keymusic Amsterdam - met 2 winkels gevestigd in Q-Factory, waaronder de nieuwe formule DJ Gear Shop

 

Foto's Keymusic Antwerpen

Foto's van de nieuwe 5 etages hoge winkel van Keymusic in Den Haag, sinds kort gevestigd in de winkel waar Keymusic ooit met Rock Palace begon. 

Nieuwe locatie Keymusic Rotterdam aan de Vierhavenweg

www.keymusic.com/nl
www.keymusic.com/be 

                 In de nieuwe Atlantis Studio, gevestigd in Q-Factory Amsterdam:
                 'Met Wild Romance hebben we daar al de nieuwe single opgenomen'

 

 

 

zoeken
zoeken