Video's en meer bij het Suzi Quatro interview in De Bassist 58

De docu, het album en The Icon Award

De Bassist Plus 09-09-2021 17:09

We weten het. En we maken ons er schuldig aan. De termen legendarisch en iconisch worden wel eens te vaak gebruikt, maar als we het over Suzi Quatro hebben, is niks teveel gezegd.

Dit is een extra webitem naar aanleiding van een artikel in De Bassist 58, oktober - december 2021. Je kunt deze editie zonder verzendkosten bestellen via deze link.

In ons interview met - ja daar komt ie - de iconsche bassiste, vertelt Suzi Quatro over haar verleden, over haar nieuwste album, maar ook over de documentaire over haar leven, waarin niet alleen de mooie momenten voorbij komen. 'Warts and all', noemen ze dat zo mooi in het Engels. Misschien heb je de docu vorig jaar gezien? Zo niet, dan zou het zeker kijken en ook de tweede keer blijft het indrukwekkend.Het Uur Van De Wolf zond de prachtige documentaire over Suzi uit en die kijk je terug via deze link.

Echte fans weten het al en Suzi spreekt er natuurlijk over: ze plaatst regelmatig video's op haar eigen Youtubekanaal, waarin ze de baslijnen van haar beroemde songs behandelt. Tijdens de lockdown was ze een van de smaakmakers op YouTube, samen met onder meer Guy Pratt en Lee Sklar die hun eigen kanalen ook vulden met vele filmpjes.

Suzi kijkt liever vooruit dan terug. Ze gaat dus gewoon door met spelen en opnemen. Hier hoor je haar hele album The Devil In Me, waarover ze in De Bassist uitgebreid spreekt:Uw hoofdredacteur zag Suzi voor het eerst op de She Rocks Awards 2020, waar ze een belangrijke prijs kreeg: The Icon Award. Je ziet en hoort hier haar speech en ze knalde er nog even een song uit:zoeken
zoeken