Kinga Glyk op Dutch Double Bass Festival

Poolse bassiste met haar eigen formatie op basfestival in Rotterdam

De Bassist Plus 09-09-2021 07:09

Het tweejaarlijkse Dutch Double Bass Festival stelt contrabas centraal, maar elektrische bas komt net zo goed uitgebreid naar voren, onder meer bij het concert van de Poolse bassiste King Glyk. In De Bassist 58, okt-nov-dec 2021 vind een interview met haar. Op zaterdag 30 oktober kan je haar in Rotterdam gaan zien in en concert met haar eigen band.

Dit is een extra webitem naar aanleiding van een artikel in De Bassist 58, oktober - december 2021. Je kunt deze editie zonder verzendkosten bestellen via deze link. 

Ze is de jonge ster in de Poolse jazzwereld, je kent haar misschien van haar bijzondere YouTube-video's, en ze slaat haar vleugels internationaal uit met haar vierde album Feelings. Kinga Glyk speelt met haar band 30 oktober op het Dutch Double Bass Festival.

'Met een jaar of tien speelde ik in onze familie-band. Mijn vader op de vibrafoon, mijn broer op drums en ik op bas. We speelden een paar jaar samen, we brachten het album Glyk Pik Trio uit, we deden veel concerten in clubs en soms op grotere podia. Ik maakte geweldige en moeilijke dingen mee, maar ik leerde er veel van. Zo speelden we ooit voor één persoon als publiek, maar het was toch te gek om mee te maken. Mijn vader leerde me dat ik 100% betrokken moet zijn bij wat ik speel, of het nu voor vijfduizend mensen of één persoon in de ruimte is. Op mijn achttiende begon ik mijn eerste band; ik heb nu vier albums uit.'

Dit is haar laatste album, Feelings, uit 2019: 

Livestream concert Szczecin Jazz Festival 2021, in dezelfde formatie waarmee ze op het DDBF zal aantreden: Yoran Vroom (drums), Paweł Tomaszewski (keys), Arek Grygo (keys).De videoclip die e maakte van haar track Joy Joy heeft inmiddels 1,3 miljoen views.

Lees alles over het programma van het Dutch Double Bass Festival elders op DeBassist.nl

Dagkaarten € 39,95 - Full Festival Ticket € 67,- Bestel tickets hier
Dutch Double Bass Festival - DDBF
29-30 oktober, Theater Zuidplein, Rotterdam
www.ddbf.nl 

zoeken
zoeken