Manuel Hugas workshop op Amsterdam Guitar Heaven

Bassen en bassisten op Gearshow Gitaar & Bas en workshopfestival

De Bassist Plus 09-09-2021 12:09

Amsterdam Guitar Heaven 2021 kan doorgaan, ook met de nieuwe coronamaatregelen, die op 12-11 zijn aangekondigd. Op Amsterdam Guitar Heaven, zaterdag 20 november 2021, presenteren we met De Bassist de Gearhow Gitaar & Bas en een heel aantal workshops tijdens het workshopfestival. Die dag kan je van zaal naar zaal lopen om basworkshops bij te wonen en de nieuwste gear uit te proberen. Manuel Hugas is een van de topbassisten die een workshop komt doen. We spraken hem vorig jaar uitgebreid. Dat artikel uit De Bassist 55 kun je hier nu als pdf downloaden. Binnenkort komt er een nieuw album van zijn band Liquid Spirits uit. Bekijk hier twee recente live-in-de-studio video's als voorproefje!  

Vind alle programmagegevens over Amsterdam Guitar Heaven, 20 november 2021, in Q-Factory Amsterdam elders op DeBassist.nl en in De Bassist 58. 

Dit is een extra webitem naar aanleiding van een artikel in De Bassist 58, oktober - december 2021. Je kunt deze editie zonder verzendkosten bestellen via deze link. 

De Manuel Hugas 'Tour door de Tijd' workshop
Centraal thema van het workshopfestival op Amsterdam Guitar Heaven is 'Tour door de Tijd', ofwel hoe hebben de bassisten van de jaren vijftig tot nu je spel beïnvloed en hoe is dat hoorbaar in wat je nu speelt. Manuel Hugas: ‘Bootsy, Jamerson, Pastorius en Paul Jackson zijn wel mijn grootste voorbeelden. En Pino Palladino ook wel, maar niet toen hij bij The Who speelde. Ik ga vertellen en laten horen hoe ik de invloeden heb verwerkt in mijn spel en filosofie aan de hand van Liquid Spirits-opnamen, waarmee ik ga meespelen. Ik kan zo de link tussen Jamerson en Patorius laten zien.'

Manuel Hugas (1968) werkte samen met Jan Akkerman, Kane, Zuco 103, Keith Caputo, Benjamin Herman en vele anderen, zowel live als in de studio. Twintig jaar lang tourde hij met Candy Dulfer de wereld over. Sinds de oprichting in 2003 is hij docent bas aan de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam. Met toetsenist/producer Wiboud Burkens richtte hij in 2006 de indie-soulact Liquid Spirits op, waarmee ze in december een nieuw album uitbrengen. Drie singles zijn al uit.

In augustus kwamen deze Humble Heroes video's van Liquid Spirits uit:

Liquid Spirits
Manuel Hugas in het interview in De Bassist 55: 'Al zo’n 15 jaar zijn Wiboud Burkens en ik zowel de toetsenist en bassist als de producers achter Liquid Spirits. We maken met steeds andere muzikanten en zangers onze eigen indie soul & groove en hebben in die periode twee albums en een ep uitgebracht: Liquid Spirits (2006), Music (2010) en Evolution Of The New Spirit (2015). Liquid Spirits is aan de ene kant heel erg geënt op de jazz, funk en soul van de seventies, maar Wiboud en ik zijn ook flink door de productie, sound en hiphop van de nineties beïnvloed - en ook door artiesten van vandaag. Die perspectieven wisselen we af tussen vintage en moderne instrumenten, stokoude apparatuur en de modernste software, en live inspelen en samples van onszelf. Sommige stukken speel ik een heel nummer door vrij, maar andere nummers loop ik bijvoorbeeld acht maten. Niet omdat ik het niet kan spelen, maar omdat ik daar juist die gesampelde, repeterende sound wil hebben.'

Download het hele interview hier

 

Tickets via Ticketmaster.nl:
Dagticket
 'Gearshow Gitaar & Bas + Workshopfestival' € 10,-
Avondshow 'Leendert Haaksma + Tour door de Tijd band' € 10,-
Combiticket 'Gearshow + Workshopfestival + Avondshow' € 15,-
Studenten krijgen 50% korting.
* Ticketprijs inclusief servicekosten en betalingskosten.
* Toegang is met coronatoegangspas vanaf 13 jaar.
* We volgen vanzelfsprekend alle corona maatregelen die gelden op 20-11.
Ga naar ticketmaster.nl of q-factory-amsterdam.nlgitarist.nldebassist.nl of musicmaker.nl om je ticket te bestellen. 

#agh21

zoeken
zoeken