Jan Willem Sligting 45 jaar onderweg met Barrelhouse

Na Edison nog lang geen afscheid

De Bassist Plus 17-06-2021 15:06

Jan Willem Sligting zou je een unsung hero kunnen noemen. Hij bast al 45 jaar in Barrelhouse, hij was jarenlang hoofdprogrammeur van de Amsterdamse poptempel Paradiso en tegenwoordig zet hij nog steeds muziek in Carre neer. Natuurlijk spraken we hem in De Bassist 57, juli - september 2021, over zijn basrol in een van de bekendste en oudste bluesbands van ons land.

Een van de aanleidingen voor ons gesprek is de boxset: 45 Years On The Road, die in 2019 uitkwam, plus de Edison die de band afgelopen december daarvoor ontving. Inmiddels de tweede; in 2017 ontving de band er een voor het album Almost There. Een box, en daarvoor een album met die titel. Je zou bijna denken dat de band richting een eindstreep gaat. Natuurlijk vroegen we dat aan Jan Willem.

'Zeker niet!', reageerde de bassist met een grijns. 'Ik heb die box vormgegeven en het zinnetje erop verzonnen. 45 jaar, 12 cd’s – so far, staat ergens. Ook het juryrapport noemt de box een opstap naar een volgende geïnspireerde cd. En die raad neem ik ter harte. Haha, ik heb die Edisons voor de foto even op de fiets opgehaald! Hoe dan ook: we gaan alleen door als we allemaal de noodzaak blijven voelen. Geen commerciële noodzaak, of de verslaving aan podiumaandacht, maar de noodzaak om te spelen, het feit dat we wat te melden hebben. Zeggingskracht! Is die noodzaak er niet, dan stoppen we.'Almost There, waar de band haar eerste Edison voor kreeg, hoor je hier:

 

Wil je De Bassist - zonder verzendkosten - bestellen? En simpel via iDeal, Paypal of creditcard betalen? Check deze link: Muziekmagazines.nl 
De Bassist is ook digitaal te lezen via Readly en MagZine.


Video: Barrelhouse in Concerto, Amsterdam.

zoeken
zoeken