Het levenswerk van Avishai Cohen

Two Roses met het Gothenburg Symphony Orchestra

De Bassist Plus 17-06-2021 15:06

In De Bassist 57, juli - september 2021, noemt Avishai Cohen zijn album Two Roses zijn levenswerk. Hier hoor je het hele album.

Avishai Cohen (kibboets Kabri, 20 april 1970) is een Israëlische jazzcontrabassist, -zanger, orkestleider, componist en arrangeur. Hij combineert invloeden uit het Midden-Oosten en Israëlische muziek met fusion en akoestische jazz en creëerde daarmee een geheel eigen stijl. Onze Britse collega's van Bass Player rekenen hem tot een van de 100 meest invloedrijke bassisten van de 20e eeuw.

Avishai werkte jarenlang aan zijn 'levenswerk'. In De Bassist 57 vertelt hij alles over de totstandkoming van het album. Zo vertelde hij ons het volgende:

'Met de composities en arrangementen ben ik al jaren bezig. Ik herarrangeerde bijvoorbeeld het nummer Hayo Hayta, dat goed met strijkers en oboe op mijn Almah-album werkte. Sommige oudere nummers en folksongs werden aan me geïntroduceerd toen ik jong was en dat waren nummers die indruk op me hebben gemaakt. Een van de belangrijkste krachten en het ultieme kantelpunt achter het project was om dieper en dieper de muziek in te gaan en in een paar jaar had ik een ongelooflijke hoeveelheid stukken die klaar waren om opgenomen te worden en om mee op te treden. Gaandeweg had werkte ik met zeer goede arrangeurs en orkestrators met connecties met de klassieke wereld. Ik werkte elke dag zeer nauw samen met bijvoorbeeld Robert Sadin, Jonathan Keren and Per Ekdahl, stuk voor stuk zelf zeer goede muzikanten.'

Het resultaat van het jarenlange werk hoor je hier:

Wil je De Bassist - zonder verzendkosten - bestellen? En simpel via iDeal, Paypal of creditcard betalen? Check deze link: Muziekmagazines.nl 
De Bassist is ook digitaal te lezen via Readly en MagZine.

zoeken
zoeken