De bas van Frank Kraaijeveld

Een video, een podcast de beste Bintangs-plaat

De Bassist Plus 17-06-2021 03:06

Zijn de Bintangs de Nederlandse Rolling Stones of is het andersom? De uitvinders van de Hoogovensound bestaan een jaar langer dan de band van Mick en Keef, dus trek je conclusie. Volgens jaar vieren de Stones een feestje en dit jaar zijn de Bintangs aan de beurt: 60 jaar alweer! Vanaf dag 1 is Frank Kraaijeveld - met wat pauzes - de motor van de band en wij vonden het tijd om hem in het zonnetje te zetten.

Foto (c) Mick de Jong

Eerst nog even over die bas. In De Bassist 57, juli - september 2021, lees je een eerbetoon aan Frank door zijn bascollega's, waaronder Rinus Gerritsen en Triggerfinger's Monsieur Paul. Maar we behandelen ook zijn Danelectro-bas in de rubriek De Bas. Hieronder zie je de half vergane bas in actie. Niet zichtbaar: uw hoofdredacteur werkte destijds als de hoofd-publiciteit van De Grote Prijs van Nederland en de GPvNL hield halve finales in de kleine zaal van het Patronaat in Haarlem. Ik vluchtte even om stiekem het grote podium op te gaan, want daar speelden de Bintangs. Bij dit nummer zat ik achter de speakerkast van Frank en dat was - een understatement - bijzonder!De Bintangs hebben omvangrijk oeuvre, maar één album wordt steeds weer genoemd, ook in ons artikel: Genuine Bull. Monsieur Paul roemt het intro van Bayou Woman (in onderstaande speellijst per abuis Biyou Woman genoemd) in het bijzonder en Jan Willem Sligting roemt het hele album. Je beluistert dit album hier:

 
Natuurlijk was Frank ook eens te gast in de Basgasten-podcast:

Wil je De Bassist - zonder verzendkosten - bestellen? En simpel via iDeal, Paypal of creditcard betalen? Check deze link: Muziekmagazines.nl 
De Bassist is ook digitaal te lezen via Readly en MagZine.

zoeken
zoeken