De Basplaat van Judith Renkema

Plus haar Basgasten-podcast

De Bassist Plus 17-06-2021 03:06

In elke editie van De Bassist kiest een bekende speler zijn of haar Basplaat. Dit mag een nummer of een album zijn die om een goede reden bijzonder voor je is. Misschien is het een sound die je nastreeft? De plaat waardoor je wilde gaan bassen? Iets dat je inspireert? Voor De Bassist 57, juli - september 2021, vroegen we het aan Judith Renkema en zij koos voor Khruangbin.

Foto (c) Satellite June.

Judith Renkema is al jaren een veelgevraagd sessiebassist. Ze speelt en speelde met onder meer Dan Tuffy, JW Roy, Judy Blank, Marlijn Weerdenburg, Erwin Nijhoff, Mattanja Joy Bradley en Komodo. Binnenkort verschijnt haar eigen muziek. We kregen al een voorproefje en we zijn onder de indruk van de soundtrack-achtige songs.

In De Bassist 57 kiest Judith voor Khruangbin: een muzikaal trio uit Houston, texas, met de bijzondere zangeres en bassiste Laura Lee als boegbeeld. Door de frisse en ongewone baslijnen werd Judith geïnspireerd en ze voelde zich herboren als bassist. Dit resulteerde in eigen muziek, waarover we je natuurlijk op de hoote houden.

Judith verscheen al eerder in een aflevering van Basgasten en deze podcast hoor je hier:En hier hoor je het album waar ze over spreekt:

Wil je De Bassist - zonder verzendkosten - bestellen? En simpel via iDeal, Paypal of creditcard betalen? Check deze link: Muziekmagazines.nl 
De Bassist is ook digitaal te lezen via Readly en MagZine.

zoeken
zoeken