Thundercat interview met veel video

Grammy's, bassen, Moogs, games en muziek

De Bassist Plus 18-03-2021 11:12

Deze week verschijnt De Bassist met niet alleen een interview met Thundercat, maar ook een item over zijn bas. En dat in de week dat hij een Grammy heeft gewonnen. Je leest het allemaal in De Bassist 56, april - juni 2021.

Laten we met twee dienstmededelingen beginnen. Natuurlijk schreven we over Thundercat's Grammy en dat lees je via deze link. En als je het magazine met het interview los wilt bestellen - of een abonnement wilt nemen - dan kan dat via muziekmagazines.nl. Je betaalt eenvoudig via iDeal, Paypal of creditcard en er zijn geen verzendkosten! 

Terug naar Thundercat. Naast muziek hadden we het ook nog even over videogames. Speel je nog steeds games op de rijpe oude leeftijd van 36? Was onze vraag. Lees de antwoorden en natuurlijk kan je tussendoor de video's en playlist beluisteren

'Jazeker! Ik speel ze op Playstation en de PC. Ik ben nog steeds een gamer, maar momenteel is het wat temperamentvol in de wereld, dus ik voel me beter als ik cartoons kijk dan als ik game. Ik zet veel animé op in plaats van te gamen. Ik twijfel altijd tussen die dingen: animé, games en horrorfilms. Cartoons zijn altijd een goede achtergrond voor me. Ik vind vaak inspiratie in ze.'Beïnvloedt de muziek van tekenfilms je?
'Dat is wel een ding ja. Er was een gouden tijd en een zilveren tijd, maar ik denk dat de cartoons van toen ik opgroeide sterker zijn qua melodie en harmonie omdat ze wisten welke rol de muziek speelt. Ik was onlangs betrokken bij de Thundercats cartoon (zie hoofdfoto, red) en ik kreeg de kans een karakter te spelen, Grune The Destroyer, en om een song voor het karakter te schrijven en het was echt een leuke benadering voor wat zij doen. Als dat soort dingen gebeuren, is dat echt plezierig.'Hoe startte je met de song?
'Eigenlijk zoals alles start: hier op de bank. Het voelde als iets dat ik moest doen. Ik had al wat ideetjes klaar, waar ik mee bezig was en het was ontzettend spannend. Ik dacht: Laat ik eens onderzoeken wat ik over dit karakter moet zeggen. En toen ik een dag later binnenliep om er over te praten, waren ze al helemaal blij en positief, omdat ik wist wie Grune The Destroyer was. Ik was er al 100 procent. De tekst kwam snel. Ik moest lachen toen ik het zong. Ik zou best wat soundtracks voor films willen doen, als het voor een project was waar ik echt blij van wordt.'


Video: Thundercat bespreekt zijn favoriete baslijnen en neem nog even een P ter handen. En is die net zo veelzijdig als zijn bas?

En in de rubriek De Bas bespraken we de bijzondere zessnaar van Stephen. Op de vraag wat de meest veelzijdige bas is, antwoord uw hoofdredacteur namelijk altijd dat dat de Precision Bass is. Die heeft misschien maar één element en twee knoppen, maar van Motown tot Iron Maiden, van Who tot Snarky Puppy: je hoort een J. Maar het kan ook écht veelzijdig. Check deze video maar eens.


En hier hoor je het Grammy-winnende album:

Je bestelt De Bassist 56 met iDeal, Paypal of creditcard en zonder verzendkosten via muziekmagazines.nl

zoeken
zoeken