Bridge Guitar Festival 29 mei tot en met 2 juni in Eindhoven

Met op zaterdag 1 juni de Bridge Guitar Convention: gitaar-en basbeurs met workshops en masterclasses

Events 08-03-2024 11:40

De eerste editie van het Bridge Guitar Festival in Eindhoven was een eclatant succes. Dit jaar doet Bridge er nog een schepje bovenop. Bas wordt er ook bij betrokken! En zeker op de Bridge Guitar Convention, die onze collega’s van Gitarist organiseren en waar wij dit jaar ons steentje aan bijdragen.

Het Bridge Guitar Festival duurt maar liefst vijf dagen van 29 mei t/m 2 juni: grote headlineshows in iconische venues, huiskamerconcerten, workshops, een omvangrijke gitaar- en basbeurs, educatie-projecten voor kinderen en jamsessies - en dat alles in álle genres op één festival.

De Bridge Guitar Convention is onderdeel van dit festival en vindt plaats op zaterdag 1 juni in het prestigieuze Muziekgebouw Eindhoven. Het is gitaar- en basbeurs en workshopdag in één. Op elke vierkante meter van Muziekgebouw Eindhoven vind je gitaren, bassen, versterkers en effecten bij de stands van tientallen merken. Als je verdiept bent in het uitproberen van al die gear, moet je uitkijken de workshop van je favoriete gitarist of bassist niet te missen.


De basmerken tot nu toe
Inmiddels hebben tal van basmerken deelname aan de beurs bevestigd: Bacci, Blackstar, Cort, Darkglass, Digitech, Dingwall, DSM & Humboldt, Duesenberg , Eko, Ferrini Straps, FGN, Guild, Hagstrom, Hercules, Ibanez, IK Multimedia, Kala, Korg, Lâg, Laney, Neural DSP, Peavey, Pedaltrain, Radial, Schecter, Souldier, Spector, Suhr, Vintage, Vox, Walrus Audio.

Meer specifiek liet Vox alvast weten twee nieuwe amPlugs mee te nemen: de Vox amPlug3 Bass en de Vox amPlug3 Modern Bass. Van Kala is er de U-Bass Solid Body en van IK Multimedia de Tonex Bass presets. Veel meer nieuws komt eraan, natuurlijk, op weg naar 1 juni. 

Barend Courbois masterclass 
De eerste basworkshop die we kunnen aankondigen is die met Barend Courbois, ofwel 'the low end of the lowlands', bekend van zijn spel bij The Michael Schenker Group, The Metal Studs en de band van Timo Somers. 
Meer workshops en masterclasses kondigen we binnenkort aan! 

BRIDGE GUITAR CONVENTION
Zaterdag 1 juni, Muziekgebouw Eindhoven
Tickets (voor de hele dag, beurs + workshops) € 12,50, studenten € 7,50
bridgefestival.com

De concerten tot nu toe
Het Bridge Guitar festival biedt een onvoorstelbare hoeveelheid concerten binnen vijf dagen. We noemen wat nu al bekend is en dan vooral natuurlijk de bands en artiesten die met interessante bassisten komen.

Judith Renkema is bassist/bandleider van Chica Chica (foto hierboven), Jeroen Vierdag komt met de Ploctones, Jaap van den Berg kan je bij Black Bottle Riot gaan zien, Alex Oele bij Zuco 103, Lieven Van Pée bij John Ghost en Tom Radsma bij Cloud Cafe.

We zien ook uit naar de concerten van artiesten als Robert Cray, Floor Jansen, Dinosaur Jr, JB Meijers, Bombino en Vieux Farka Touré, en zullen gaan achterhalen wie zij als bassisten gaan meenemen.  

Bovenstaande bands en artiesten spelen deels in ‘ticketed’ concerten, deels in de vele gratis concerten die er zijn tijdens Bridge Around Town: op openluchtpodia en in cafés en poppodia.

Combineer een bezoek aan de Bridge Guitar Convention met een of meer van die concerten. Als je een ticket voor een van de concerten hebt, krijg je met dat ticket ook toegang tot de Convention!

BRIDGE GUITAR FESTIVAL
Woensdag 29 mei t/m zondag 2 juni, diverse locaties in Eindhoven
Tickets via bridgefestival.com

 

zoeken
zoeken