De Bassist 59 is uit

De Bassist 59 is uit

Met Michel van Schie, Davie504, Amos Heller en veel meer

Het winternummer van De Bassist is uit en editie 59 staat weer boordevol mooie interviews, tests, workshops en veel meer......meer »»

Test van de Short Scale Stingray van Music Man in De Bassist

Heetgewassen klassieker

De StingRay is een klassiek model. Het was de eerste bas die Leo Fender op de markt bracht nadat hij Fender had verkocht. De afgelopen 45 jaar zijn er redelijk wat wijzigingen doorgevoerd, maar het bl.....meer »»

Robbie Shakespeare is overleden

Reggae-grootheid werd 68 jaar - een In Memoriam

Op 8 december overleed Robert Warren Dale Shakespeare, oftewel Robbie Shakespeare, na een nieroperatie. Hij was niet alleen de helft van Sly & Robbie, maar ook een van de grondleggers van de moderne r.....meer »»

Milo Mooi Wilten

De Bassist Talent

Elke editie van De Bassist kent een De Bassist Talent en deze keer is het Milo Mooi Wilten van Kieff......meer »»

De Basplaat van Joost van Eck

Een vergeten Beach Boys-album?

Joost van Eck is een jonge bassist met roots in de sixties. Tijdens Amsterdam Guitar Heaven vertelde hij over de invloed van de bekende Wrecking Crew op zijn spel en in het magazine noemde hij een zee.....meer »»

Sasha en Madelief

Op het Dutch Double Bass Festival

De contrabaswereld kan niet om Sasha Witteveen heen, dus natuurlijk stond ze op het DDBF. Organisator James Oesi hoorde Madelief's live-EP, opgenomen in de Roode Bioscoop en ook zij moest spelen. Je h.....meer »»

Bas Nuiver workshop in De Bassist 59

En de Sklar-cam

Less is more. De kunst van het weglaten. Leland Sklar is daar een meester in en in zijn workshop adviseert Bas Nuiver je deze keer eens wat noten niet te spelen. Hoe dat klinkt?.....meer »»

Is Impulse Response de toekomst van basversterking?

Naar aan leiding van de review van de NUX Might Bass 50 BT in De Bassist 59

In de huidige en vorige editie kwam de term Impulse Response voorbij. Maar wat is dat? Wat kan je er mee? Hoe werkt het? We doken in de techniek......meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken