Lusithand Devices Alma Bass Compressor

Lusithand Devices Alma Bass Compressor

Compressor met dubbele voltage

De grote namen hebben inmiddels wel een compressor voor de bas op de markt gebracht, kan Lusithand nog wat verandering brengen?.....meer »»

Basgasten 72

Podcast met Vincent Pierins

Raymond van het Groenewoud, Clouseau, Isabella en Iggy Pop. Dat zijn zomaar enkele van de vele namen waarmee Vincent Pierins speelde. Hidde Roorda toog naar BelgiĆ« en sprak met de Vlaamse meesterbass.....meer »»

Release van de Week: Wilco - Cruel Country

Vandaag verschenen - 27 mei 2022

Een nieuw album van Wilco is altijd nieuws. De band die ooit 'de Radiohead van de Americana' werd genoemd, week steeds meer af van het genre - met zelfs de heavy plaat Star Wars vol vette fuzzgitaren .....meer »»

Ernie Ball Music Man Darkray 5

Vijfsnarige uitvoering van de Darkray bas

De Darkray bas is een samenwerking tussen Ernie Ball Music Man en het Finse Darkglass waarbij distortion in de bas zit ingebouwd. .....meer »»

Pino, Thundercat, Ron Carter en vele andere topbassisten op North Sea Jazz 2022

Aanraders voor een al uitverkocht festival 8-9-10 juli in Ahoy Rotterdam

Tja, waarom zou je je lezers nog willen attenderen op een evenement dat bij het aankondigen van het programma al uitverkocht is? Nou ja, omdat we vermoeden dat onze lezers die kaartjes al lang in hand.....meer »»

Conservatorium van Amsterdam lanceert nieuwe opleiding voor jong toptalent

Er is nog plek voor bassisten aan de Young Pop Academy

De Young Pop Academy (YPA) is de nieuwe opleiding van het Conservatorium van Amsterdam voor jong toptalent in de leeftijd tussen 12 en 17 jaar. Op de YPA leren kandidaten hun instrument op hoog nive.....meer »»

Aanvraagperiode Steunfonds Muzikantendag geopend - tot 20 juni 2022

Vraag 5000 euro aan voor creatie, vastlegging en/of uitvoering van nieuw werk

Het was een mooi moment op de Muzikantendag, 7 mei in de Melkweg, toen Frank Janssen kon aankondigen dat Buma Cultuur en Muzikantendag de handen ineen hadden geslagen om de door het ministerie van OCW.....meer »»

Release van de Week: The Sunset Society

Vandaag verschenen - 20 mei 2022

The Sunset Society is het project van bassist Joost van Eck, die je misschien nog kent van zijn clinic op de Amsterdam Guitar Heaven van 2021 en zijn Basplaat in DB59. Ja? Dan weet je dat Joost van ob.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken