aanmelden
Benjamin J. Shepherd video en audio
De making of John Beasley's Monk'estra Vol.2 en meer
De Bassist + 29-09-2017 21:09
North Sea Jazz is elk jaar dé plek om bijzondere muziek en muzikanten in de meest uiteenlopende stijlen te leren kennen. Daar ontmoeten we Benjamin J. Shepherd, bassist bij John Beasley's Monk'estra. In De Bassist 42, okt-dec 2017, vind je een uitgebreid interview met Shepherd. Hier bij DeBassist.nl laten we een 'behind the scenes' video van het gloednieuwe album met deze bigband zien, de track Evidence, en vind je een playlist beide albums van Monk'estra op Spotify. Ook: de 'making-of' video van het album dat hij met Peter Erskine’s Dr.Um band maakte.

Op de vrijdag en zaterdag van North Sea Jazz 2017 opent John Beasley Presents MONK’estra het Hudson-podium met een eigentijdse interpretatie van de bigbandformatie. De enthousiaste, energieke bassist Benjamin J. Shepherd overtuigt op de contrabas even sterk als op de elektrische bas. ‘I love talking bass!’, roept Shepherd meteen uit als we hem ontmoeten. En dat blijkt, want ondanks dat hij net een hele nacht jamsessies erop heeft zitten, laat zijn enthousiasme hem tijdens het gesprek geen seconde in de steek. De in Nieuw-Zeeland geboren bassist blijkt een voorliefde te hebben voor alles wat met het instrument te maken heeft, of dat nu een contrabas is, een fretloze elektrische bas of een met frets. Lees het interview in De Bassist 42, okt-dec 2017. Luister en bekijk video- en audio-footage bij het interview hier. 

De 'making of' Monk'estra Vol.2

 

En een geweldige walking bass partij in het nummer Evidence, inclusief intrigerende tempowisselingen. Prachtig hoe Shepherd de bigband draagt en stuurt. 

En hier een actuele versie van Round Midnight, met Shepherd op elektrische bas. 

Tijdens North Sea Jazz speelde Benjamin Shepherd samen met drummer Peter Erskine. Shepherd speelt ook op de onlangs uitgebrachte plaat Peter Erskine and the Dr. Um Band - Second Opinion. Bekijk hier de 'making-of' video van dat album.  

Beluister hier het nieuwe album Monk'estra Vol. 2, release 1 september 2017.

En vol. 1

 

Op Vol. 1 deelt Shepherd de bascredits met James Genus, Ben Williams, Rickey Minor en Reggie Hamilton. 

Facebookpagina van Benjamin J. Shepherd

Hoe kom ik aan de editie van De Bassist met het interview met Benjamin J. Shepherd? 

Deze editie van De Bassist is te koop in de betere tijdschriftwinkel in Nederland en België tot 14 december 2017.

Je kan De Bassist ook los voor € 7,50 bij ons bestellen. We sturen 'm op zonder verzendkosten. Klik hier. 

Of kies voor de nóg betere aanbieding: neem een proefabonnement voor € 14,50. Dan krijg je maar liefst drie edities thuisgestuurd, zonder verplichtingen.Klik hier

Je kan De Bassist ook digitaal lezen, op tablets en smartphones. Voor maar € 3,99.Klik hier