aanmelden
Zaterdag 20 mei: Muzikantendag 2017 - check programma hier
In de Melkweg, Amsterdam! Met o.a. clinic Bram Hakkens
Events 06-05-2017 14:05
De Muzikantendag vindt dit jaar plaats in de Melkweg en Sugarfactory in Amsterdam op zaterdag 20 mei. De deuren gaan om 11:00 uur open voor muzikanten, producers en iedereen die zich interesseert in muziek. Je kan ontdekt worden door muziekprofessionals, panels en workshops bijwonen en je favoriete muzikantenbladenmakers ontmoeten!

De Muzikantendag bestaat sinds 1996 en wil Nederlandse muzikanten van alle niveaus helpen om zakelijk en artistiek een stap verder te komen. Dit jaar zijn er panels, clinics en flitscolleges met o.a. Bram Hakkens, Torre Florim, Tessa Rose Jackson, $hirak en Pim van de Werken. Daarnaast heb je de kans om je demo te laten beoordelen door professionals uit de muziekindustrie.

Check hier het blokkenschema.


Torre Florim neemt deel aan het componistenpanel

De bladen van onze uitgeverij, Musicmaker, Slagwerkkrant, Gitarist, De Bassist en Interface zijn partner van de Muzikantendag en natuurlijk ook aanwezig om antwoord te geven op al je muziek- en muzikantenvragen.

Panels, clinics, flitscolleges
In drie zalen van de Melkweg vinden er panels, clinics en flitscolleges plaats. Zo is er in samenwerking met De Slagwerkkrant om 12:00 een clinic van Bram Hakkens, drummer van o.a. Douwe Bob, Kyteman Orchestra en Bewilder. BAM! Presenteert het componistenpanel met o.a. Torre Florim (De Staat), Jack $hirak (Ronnie Flex, Broederliefde) en Tessa Rose Jackson. Verder zijn er panels over boekingen en management, het belang van radio voor je carrière, geldstromen en deals en publishing en syncs.


Bram Hakkens doet de aftrap van de dag met een drumclinic om 12.00 uur 

Je kunt negen flitscolleges bezoeken op de Muzikantendag. In deze TEDx-achtige korte colleges spreken Anna Oosterling (Chef'Special & Typhoon) over succesvol promoten op Facebook, Jasper van Vugt (Herman Brood Academie / OOR) over een goede planning van je albumrelease, Producers Marg van Eenbergen en Pim van de Werken spreken over respectievelijk motivatie en inspiratie en muzikale innovatie. Jan van der Plas (OOR / Muzikantengids) geeft je muzikantentips waar je echt verder mee komt, Rakendra Smit over de valkuilen van een platencontract en Mars Mertens (Songflow) helpt je de juiste (online-) kanalen voor je muziek te vinden. Aan het eind van de middag geeft Joey Cramer (NORMA) je een lesje in de taaie materie van het naburig recht en Jorrit Kleijnen van HAEVN sluit de flitscolleges af met tips om muziek te schrijven voor online-gebruik.
Laat je demo beoordelen!
De Muzikantendag is dé plek om je muziek aan de muziekindustrie te laten horen. Je kunt in 1-op-1 gesprekken je muziek pitchen bij professionals. Om je hiervoor nog meer gelegenheid te bieden zijn er dit jaar twee demo-spreekuren: dubbel zoveel mogelijkheid om feedback te krijgen van een van de meer dan 70 muziekprofessionals.

In totaal worden er meer dan 850 demo's beluisterd tijdens de Muzikantendag door vertegenwoordigers van o.a. NPO 3FM, DWDD, NPO Radio 2, FunX, Agents After All, Universal Music, Rock 'n' Roll Highschool, 3VOOR12, Friendly Fire, Noah's Ark, Popronde, Puna, AT Bookings, Pinguin Radio, Radar Agency, BMG Talpa Music en MassiveMusic.

Kom op tijd, want bij binnenkomst kun je meteen meerdere afspraken maken voor de demospreekuren, maar vol=vol. Bij binnenkomst kun je ook je muziek inleveren in de hoop gedraaid te worden tijdens één van de twee grote demopanels. Voor een volle zaal wordt je demo publiekelijk beoordeeld door een panel van professionals. Neem dus meerdere cd’s of usb sticks mee met je muziek!Academy
Wie zich goed wil voorbereiden op de Muzikantendag, kan terecht op www.muzikantendag.nl/academy. Op deze website staan de belangrijkste onderwerpen in de muziek uitgelegd door experts, met video's, voorbeelden en tips.
Blijf je zitten met vragen over auteursrechten, dan kun je ook terecht op de Muzikantendag bij de tafels van Buma en NORMA om in direct contact met hun medewerkers antwoord te krijgen op je vragen over lidmaatschap of je afrekeningen.

Kaartverkoop
De Muzikantendag vindt plaats op zaterdag 20 mei tussen 11:00 en 18:00 uur in de Melkweg. Het adres: Lijnbaansgracht 234a, 1017 PH Amsterdam

Kaarten kosten €15,- en zijn te koop via www.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen. Als je lid bent van Buma krijg je gratis toegang. Meld je in dat geval wel even van te voren aan via bumastemra.nl.Over de Muzikantendag
De Muzikantendag wordt gepresenteerd door Buma. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl, Musicmaker, Interface, De Bassist, Gitarist, Slagwerkkrant, de Melkweg en Sugarfactory. Meer info: www.muzikantendag.nl
Het blokkenschema van de dag met precieze tijden vind je hier.

Foto's: Richard Tas