aanmelden
Electro-Harmonix Ripped Speaker Fuzz Pedal
Alsof je speaker kapot is.
Merknieuws 13-02-2021 14:32
Onderhand zijn er meer fuzz pedalen dan je op twee handen kunt tellen, kan Electro-Harmonix hier nog iets aan toevoegen?

Het is antwoord is ja het heet de Ripped Speaker. Het is een fuzz pedaal die een hommage is aan de allereerste vervormde gitaar en basgeluiden. Volgens de geschiedenis was de eerste "distortion" zoals wij dat kennen te horen op het nummer "Don't Worry" van Marty Robbins, op een Bass VI om precies te zijn.

Het pedaal heeft een volume, tone, fuzz en RIP-knoppen waarmee je je sound heerlijk smerig kunt maken. EHX zegt dat je met een lage instelling van de fuzz een vintage lo-fi distortion kunt maken.."het klinkt als een speaker die bewerkt is met een scheermes, een buis die loszit of een kanaal dat niet meer goed werkt" aldus het bedrijf. "Als je de fuzz helemaal opendraait krijg je een modernere gesatureerde en hitsige toon".

De RIP-knop heeft invloed op het clippen aan de boven- en onderkant van je signaal terwijl de toon-knop werkt als een shelving-eq. Tegen de klok in krijg je meer laag en minder hoog, met de klok mee krijg je minder laag en meer hoog. Het pedaal werkt ook voor gitaar.

Voor slechts $99 hoef je dus geen apart scheermees meer te kopen om je speaker kapot te maken.

Website Electro-Harmonix