Boss OC-5 Octaver

Legendarische octaver vernieuwd.

Merknieuws 17-09-2020 21:49

Wij bassisten houden wel van een octaaf-pedaal en wie kent de beroemde OC-2 van Boss niet? Er is een nieuwe versie!

De Boss OC-serie, met de bekende donkerbruine kleur, krijgt een update die de naam OC-5 draagt. De nieuwste incarnatie van dit pedaal geeft ons de Vintage Mode, polyphonische mogelijkheden en nog een octaaf omhoog voor nog meer bereik. Voor fans van het eerste uur is de Vintage Mode zeker interessant.

"Wij introduceerden het pedaal in 1982 en het was het eerste moderne octaaf-pedaal voor de bas en de gitaar, de sound is sindsdien op verschillende platen te horen" aldus Boss. "De Vintage mode van de OC-5 is het beroemde mono-geluid van de OC-2 maar met een verbeterde response en tracking engine. De level-knoppen zorgen voor een -1 en een -2 octaaf en de directe sound geven je snelle toegang tot allerlei sub-octaaf kleuren."

De Poly mode, die eerder verscheen op de OC-3, zorgt ervoor dat je akkoorden kunt spelen met het octaaf effect. De OC-5 heeft nog een Range knop die ervoor zorgt dat alleen de lage noten het effect krijgen. In de laagste setting zorgt het ervoor dat alleen de laagste noot van je akkoord het effect krijgt. De nieuwe octaaf-omhoog knop werkt zowel in de Vintage setting als in de Polyphonische setting. "Spelers kunnen met de octave-up een 12-snarig effect maken en bijzondere solo's spelen of het mengen met de octaven omlaag voor uitgebreide voicings.

Er zit nog een knop bij waardoor je kunt schakelen tussen gitaar en bas en kun je zowel het effect-signaal als het droge signaal uitsturen. De prijs is een zeer bescheiden $129,99 en zal later deze maand verschijnen.

Website Boss

zoeken
zoeken