aanmelden
Eastwood SB-1000
Eastwood brengt oude klassieker weer terug
Merknieuws 21-07-2020 09:57
Nadat Eastwood eerder de Hooky 6 aankondigde, haalt het bedrijf weer een ander icoon uit het verleden terug.

De SB-1000 staat inmiddels op het crowdund platform van de website en het model is gebaseerd op de alom bekende Japanse Aria bas uit de jaren '80.

"De SB-serie die uit de Matsumoko fabriek van Japan komen worden beschouwd als de Heilige Graal van Japanse bassen" aldus Eastwood. Hoewel de bouw van de bas al geweldig was met hun doorlopende hals en moerasessenhouten body's was het toch de schakelaar met zes verschillende geluidsstanden die de bas echt uniek maakte. Zo hebben Cliff Burton, John Taylor, Jack Bruce, Marcus Miller, en Rudy Sarzo op deze bas gespeeld en er prachtige muziek mee gemaakt.

Eastwood zal een zo nauwkeurig mogelijke replica van de bas maken met alle specificaties die wij van de Aria gewend zijn met een pallisander toets en stipmarkeringen. De zes-standen schakelaar "Attack Mode" zal verbonden worden aan een dubbelspoel-element, de knoppen en hardware komen van Gotoh.

Je kunt via de site middels een donatie een bas reserveren waarvan de uiteindelijke prijs $899 zal zijn, de levering wordt verwacht in januari 2021.

Website Eastwood