G&L CLF Research L-2500

Oude 'Fender' komt weer terug.

Merknieuws 05-04-2020 22:34

G&L haalt weer eens oude koeien uit de sloot maar daar worden wij blij van. Vorige keer schreven wij over het Precision model, nu is het de CLF Research.

De naam CLF Research komt van Leo Fender's CLF Research, de voorganger van het merk G&L. De vijfsnarige bassen CLF Research L-2500 komen uit Fullerton in Californië en hebben de specificaties van de originele bassen.

De bassen zijn een hommage aan die originele bassen die opvallen door hun vroege CFL/G&L kop en nek die afwijkt van de normale G&L bassen, aluminium knoppen, controleplaat gemaakt van chroom en (erg opvallend maar leuk) de gekleurde toggle-switch knoppen.

De bassen komen in verschillende kleuren en houtsoorten. Van Pharaoh Gold Firemist en Lake Placid Blue tot aan Old School Tobacco Sunburst die gemaakt is van oukume en een Natural Finish van moerasessen. De toets is gemaakt van Caribisch pallisander maar de Natural Finish heeft een esdoorn toets.

De bassen hebben stevige Magnetic Field Humbuckers met het Tri-Tone systeem. Daarnaast nog een driewegs pick-up selectieknop, een serie-parallel knop en een driewegs voorversterker knop plus nog knoppen voor volume, laag en hoog. Als je nog meer opties wil spaar maar lekker door voor een auto...

Website G&L



zoeken
zoeken