G&L L-2000 40th Anniversary

Vlaggenschip G&L krijgt een update

Merknieuws 19-02-2020 16:39

Leo Fender heeft de Telecaster, Stratocaster, en voor ons natuurlijk de Precision, Jazz en Music Man bas uitgevonden. Zijn derde en laatste bedrijf was G&L wat ons onder andere de L-2000 bas gaf.

40 jaar oud

Dit jaar is het precies 40 jaar geleden dat de jaren '80 begonnen. Voel je je al oud? Zoals eerder gezegd heeft Leo Fender zo'n beetje elke gitaar die wij kennen ontworpen, maar het bleef niet bij 1 merk. Nadat hij Fender had verkocht aan CBS begon hij Music Man met twee oud collega's totdat ze in 1979 besloten weer een ander pad op te gaan. Music Man werd in 1984 aan Ernie Ball en Leo Fender begon aan G&L, de G stond voor George Fullerton en de L voor Leo Fender.

Hoewel je instrumenten van G&L niet zo vaak tegen zult komen in je lokale muziekwinkel vond Leo Fender zelf G&L de beste instrumenten die hij zelf ooit heeft bedacht. Inmiddels kun je ook de goedkopere Tribute serie kopen die eerder in Zuid-Korea en tegenwoordig in Indonesië worden gemaakt. De instrumenten zien er Fender-achtig uit maar het element heeft het 'Magnetic Field Design' waardoor je per snaar de hoogte van je magnetisch pooltje kunt instellen.

Het vlaggenschip, de L-2000 krijgt dit jaar een update waarvan er slechts 40 van worden gebouwd. De bas heeft een prachtige robijnrode kleur met uiteraard de eerdergenoemde pick-ups en de drietoons actief/passief voorversterker die we van deze bas gewend zijn.

Website G&L
Algam Benelux

zoeken
zoeken