aanmelden
NAMM 2020 beursnieuws - Markbass
Buizenpreamp en verouderde bassen
Merknieuws 04-02-2020 10:02
Markbass brengt zoveel nieuwe producten op de markt dat we er een special over kunnen schrijven. En zelfs tijdens de afgelopen NAMM had Markbass weer speelgoed meegenomen.

Heel. Veel. Nieuw speelgoed.
Het afgelopen halfjaar regende het nieuws bij Markbass in wat misschien wel hun meest productieve periode ooit is geweest. Snaren, voorversterkers voor bassen, octavers en ga zo maar door. En toch kwamen ze weer met iets nieuws, zo lijken ze de concurrentie aan te gaan met basgitaren. De nieuwe series bassen heten 'Markbass JP Modern' en 'Markbass JP Old. Hoewel er nog weinig over bekend is zijn het op het eerste oog traditionele bassen maar met een twist. De vormen en body zijn duidelijk gebaseerd op de Precision (vandaar de P) maar qua element-electronica configuratie heeft het meer weg van een moderne Jazz met uiteraard een Markbass ingebouwde voorversterker. De moderne serie zijn er gelikt en gloednieuw uit, de oude serie hebben een 'relic' look.

Daarnaast hebben ze een nieuwe voorversterker gemaakt met een buis erin genaamd 'Mark Vintage Pre'. Deze lijkt grotendeels gebaseerd op de nieuwe Vintage Amp die eerder uitkwam. Met dit product gaan ze duidelijk de concurrentie aan met merken als Aguilar, Trickfish en MXR die al met voorversterkers kwamen. Grootste verschil is dat er een echte buis inzit, maar op dit prototype is nog geen DI out te zien wat de andere merken wel hebben. Hoe dan ook, Markbass heeft genoeg producten die wij graag willen testen!

Markbass website
V
oerman Amersfoort