NAMM 2020 beursnieuws - Sub

Nieuw versterkermerk van de makers van Koch

Merknieuws 28-01-2020 09:50

Op de NAMM in Anaheim was een geheel nieuw versterkermerk te zien, van Nederlandse makelij. Het waren nog prototypes, maar veelbelovende prototypes. Sub heet het merk en je zou het kunnen zien als de basafdeling van Koch. Bekijk de video die we op de NAMM-stand van Sub maakten.

In 1988 startte Dolf Koch het merk Koch en sindsdien is het gitaarversterkermerk over de hele wereld populair. In 1994 bouwde hij al een relatief lichte buizen-basversterker, de KB2500, die later doorontwikkeld werd tot de Eden VT300. Een Eden gebouwd in Nederland ja! Dan was er nog de Sadowsky SA200, die eveneens door Koch in Nederland werd ontwikkeld en gebouwd. En als iets goed genoeg is voor kwaliteitsmerk Sadowsky, dan moet het wel heel goed zijn.

Het is dus niet raar dat Koch opnieuw de basmarkt opgaat, maar nu onder een andere naam. Sub heet het merk, met blauw als de basiskleur. Op de NAMM zagen we prototypes, waarbij we nog wat goud van Eden zagen terugkomen. Dat gaat natuurlijk verdwijnen. Ook de logo's en types knoppen zijn nog 'under construction', maar de kasten en de klassieke top laten goed zien welke kant het merk opgaat.



Naast een reeks speakerkasten komt Sub met twee tops. De eerste oogt klassiek en is qua voorversterker dan ook vergelijkbaar met old-school versterkers als Ampeg, maar het is een stuk lichter door een transistor eindversterker, met daar in een voorversterkerbuisje om toch wat van de buizensound- en dynamiek te krijgen. Vrij uniek dus! Hoe het allemaal precies werkt? Reken maar dat we er in De Bassist uitgebreid op terugkomen.

De tweede top - rechts op de hoofdfoto - heeft moderne looks en deelt alleen de eindversterker met de klassieke broer. De voorversterker geeft een sound die de moderne bassist zal aanspreken.

Koch-website





 

zoeken
zoeken