NAMM 2020 beursnieuws - Levy's

Levy's goes vegan...

Merknieuws 22-01-2020 18:02

... en Richter en Warwick ook. Op deze NAMM was er veel aandacht voor duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Diverse bandenfabrikanten, maar ook bijvoorbeeld Kala ukeleles gaan voor duurzaam. Over Kala volgt een apart bericht.

Het is soms een beetje een hype. Wat vroeger goedkoop kunstleer was, wordt nu opeens in prijs verhoogd en als vegan leer aan de man gebracht. Richter en Warwick/Framus gaan verder en zochten naar vegan materiaal dat soepel en buigzaam is en dat lang meegaat. Zeker bij het Duitse Richter Straps konden we geen verschil ontdekken tussen echt leer en kunstleer.  

Warwick en Framus werken samen met Basso straps voor een vegan-strap en ook hier waren we onder de indruk van het resultaat.

Levy's, de grootse bandenfabrikant, gaat nog een stapje verder. De vegan banden zijn extra duurzaam door uiteindes van kurk en bandmateriaal van hennep. Geen kunstleer dus. De uiteindes voelen soepel aan en de banden zelf zijn lekker jaren zestig en hier en daar een beetje hippie. Nice!

Tekst gaat door onder de foto.

Foto: een deel van de vegan straps van Levy's.


Ohja, Levy's had ook de Right Height Straps mee, die al op de Summer NAMM werden gelanceerd. En raad eens wie er model moest spelen voor een filmpje van Premier Guitar?



Levy's-website
Voerman Amersfoort.

zoeken
zoeken