NAMM 2020 beursnieuws - EMG

Elementen voor Trujillo

Merknieuws 22-01-2020 10:11

We zijn inmiddels terug van de NAMM-show in Anaheim, maar voorlopig blijven we jullie bestoken met nieuws. Vandaag onder meer over de nieuwe elementen voor Robert Trujillo van Metallica

Warwick's huismerk MEC levert sinds een jaar P-, J- en MM-elementen met een metalen behuizing. Volgens Custom Shop-baas Marcus Spangler merk je niks van het extra gewicht en het ziet er natuurlijk chic uit. 

Metallica's Rob Trujillo is een van de grootste namen in de Warwick-stal en we denken daarom dat het niet toevallig is dat EMG's Rip Tide Set voor Trujillo ook een metalen behuizing heeft. De Rip Tide's hebben een behuizing van roestvast staal in zwart chroom en natuurlijk is het een J-set.

EMG: 'Trujillo gebruikte voor Metallica onze J-set al en deze set is nog meer metal. Het heeft de traditionele toon, met een nieuwe, moderne look.'

De set pas in elke standaard viersnarige Jazz Bass en - omdat er gebruikt gemaakt wordt van bar magneten - zelfs in sommige vijfsnarige modellen met een krappere snaarafstand. Het wordt geleverd met een complete EMG 'solderless' bedrading voor volume/volume/toon. Ohja: EMG doet er ook een setje Trujillo-plectrums bij.


In het filmpje wordt een en ander uitgelegd:



EMG-website
Algam Benelux

zoeken
zoeken