NAMM 2020 beursnieuws - EBS

EBS komt met nieuwe versterker.

Merknieuws 20-01-2020 19:50

Al enige tijd was het stil rond EBS, het bekende merk uit Zweden waar o.a. Marcus Miller, Tal Wilkenfeld en Henrik Linder hun naam aan verbonden. Het merk is gelukkig weer terug van weg geweest.

Nieuwe pedalen.

Het Zweedse EBS was jarenlang marktleider op het gebied van Hi-Fi basversterkers die de markt domineerden. Marcus Miller, Tal Wilkenfeld, Henrik Linder en onze eigen Jay Tee Teterisa speelden prachtige partijen op dit merk. Hoewel het enige tijd stil was verschenen er dit jaar nieuwe versies van hun bekende pedalen waaronder een octaver en een compressor. Goed nieuws, het merk komt weer met een nieuwe versterker!

Met de EBS 802 gaat het merk weer terug naar hun roots zoals zij dat zelf zeggen: een solide high-end versterker die de concurrentie aan moet gaan met andere merken die ook lichtgewicht klasse D versterkers met veel vermogen maken.

De voorversterker van de EBS 802 is ontzettend veelzijdig, met speciale equalizers voor het mid-hoog en het mid-laag (een trend die ook door Trickfish en Markbass wordt gehanteerd) maar nu kun je ook twee standen kiezen voor het laag (60 of 100 hrz) en voor het hoog (5.5 k of 8k) waarmee het merk al een lichte voorsprong heeft op de concurrenten. Daarnaast hebben we de bekende 'Bright' control (wat bijna fungeert als de volumeknop voor de tweeter) die ook op eerdere versterkers zaten en natuurlijk de 'drive' en 'compressor' knop.

Verder nog een 'Hi-Lo' boost, een aparte ingang voor een voetpedaal waarmee je de equalizer kunt uitschakelen en voor mensen die een grote stack willen bouwen, hij past in een 19 inch rack. Dat is best een comeback ja.

Website EBS

zoeken
zoeken