NAMM 2020 beursnieuws - Ashdown

Meer nieuws van Ashdown

Merknieuws 15-01-2020 16:01

We hebben al nieuws van Ashdown gepost, maar er is veel meer, waaronder pedalen, een bijzondere versterker en een rekversie van een klassieker. In de video die we op de NAMM Show maakten presenteren we de Bass-serie en The Ant.

The Ant
Naast Warwick met the Gnome - en eerder Trace Elliot met de ELF en en TC Electronic - komt nu ook Ashdown met een zeer kleine versterker. The Ant wijkt af doordat het op je pedalenbord geplaatst kan worden!

Het kleine ding weegt een kilo en de afmetingen zijn 20 x 12 x 6 cm. Op het kastje zien we knoppen voor passief/actief een mute- en een shape-knop en draaiknoppen voor volume en een 3-band EQ. Achterop zit onder meer en DI-uitgang en een koptelefoonuitgang. Het vermogen is 140 W met een maximum van 210 W. Ben je gitarist? The Newt is de gitaarversie.

ABM
Verder komt het merk met ABM-Evo lichtgewicht-kasten en een rekmontageversie van de ABM Evo VI Dual. Dan zijn er de studiocombo's en de geheel nieuwe buizenversterker, waarover je meer leest in deze post.



Pedalen
Ashdown heeft diverse versterkers lichter gemaakt en verbeterd em er is een reeks pedalen. De Double Shot is een tweebandversie van de al bestaade Triple Shot, met de SUB Harmonic Generator geeft je een octaafje onder je geluid, maar je kunt ook synthgeluiden krijgen. Dan is er nog de Vintage Fuzz, de Two Band Boost en de Retro Drive en een Britse sound. De laatste drie zijn vooral voor gitaar bedoeld, maar werken ook met bas.



The Grail Short Scale
In deze post las je al over de nieuwe bassen van Ashdown. We kunnen nu melden dat The Grail - zeg maar een Jazz Bass - ook short scale of als vijf snaar (en dan juist een inch langer met 35") verkrijgbaar is.

Ashdown website



zoeken
zoeken