aanmelden
NAMM 2020 beursnieuws - Music Man
De Joe Dart is terug!
Merknieuws 08-01-2020 15:12
Zonder twijfel is Joe Dart momenteel de populairste bassist van dit moment. Je hoort binnen een seconde dat hij het is en het publiek kan zelfs zijn partijen nazingen. Nu is zijn bas - weer - verkrijgbaar.

Unieke samenwerking

Vulfpeck is niet alleen het populairste funkband van dit moment, de band wist zonder management in Madison Square Garden te spelen en het succes lijkt niet te stoppen. Joe Dart is de bassist van de band en zijn baslijnen zijn zo herkenbaar dat ze noot voor noot worden nagezongen door het publiek, zelfs als het een solo is.

Eerder dit jaar werd een samenwerking aangekondigd tussen Joe Dart en Music Man, wat de Joe Dart Music Man bas opleverde. Wat hier bijzonder aan is is het feit dat Music Man nooit echt een signature bas heeft gebouwd. John Deacon, Tony Levin, Bernard Edwards, Tim Commerford, John Myung en uiteraard Flea zijn bekende bassisten die een Music Man StingRay dan wel een andere variant hebben gebruikt maar hebben nooit hun naam aan het merk gebonden. Deze bas stond niet op de website van Music Man en de eerste levering was alleen via de website van de band verkrijgbaar. Nu is de bas terug en weer verkijgbaar bij Music Man.

De bas valt op door zijn simpelheid. De welbekende humbucker is aanwezig maar de bas is passief en heeft niet de bekende electronica die normaal gesproken in de bas zit. Een grote knop bepaalt het volume, de rest moet je lekker zelf doen. Verder ontbreken de slagplaat, ruimte voor je batterij, de lage B-snaar en Joe Dart's techniek. Wel krijg je een lichtgewicht bas gemaakt van essenhout, 22 frets en een mooie esdoorn nek met ditto toets, plus speciaal gemaakte flatwound snaren.

Website Music Man

Algam Benelux